The Voice Radio avaa soittolistansa kaikkien nähtäville!

13.04.2010 07:57 - Eeva Rajala

The Voice Radio julkaisee tästä päivästä alkaen soittolistansa verkkosivuillaan. Yleisölle on tuotettu helppokäyttöinen työkalu, jolla voi etsiä ja selata kappaleita jopa viikon taaksepäin.

Palvelu löytää kappaleet minuutin tarkkuudella. Soittolistat ovat perinteisesti radion suurimpia liikesalaisuuksia, mutta tämän päivän avoimuusajattelua mukaillen piilotteluun ei ole enää tarvetta.

- Kyseessä on palvelu, joka otetaan varmasti ilolla vastaan. Saamme päivittäin lukuisia kyselyjä soitetuista kappaleista ja tämän myötä haluamme helpottaa kuulijan kappalemetsästystä, Voicen ohjelmajohtaja Jussi Suvanto kertoo.

Vastaavanlaisia konsepteja löytyy jo maailmalta. Suomessa The Voice aloittaa hankkeen ensimmäisenä tässä laajuudessa.

Soittolistojen julkistus on hankkeen ensimmäinen vaihe. Seuraavaksi The Voice haluaa osallistuttaa kuulijat luomaan soittolistoja, joita toteutetaan taajuudella. Voicen musiikkipäällikön Sami Virtasen mukaan tämä tapahtunee jo kesällä.

- Avoimuusajattelun lisäksi haluamme jatkossa luoda kuulijoiden kanssa soittolistoja kokonaisiin ohjelmiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kuuntelija voi toivoa yhtä kappaletta tai tehdä vaikka kokonaisen tunnin listan toivomalleen ajankohdalle, Virtanen kertoo.

The Voicen tarkoituksena on rakentaa soittolistalle ainutlaatuinen multiplayer, joka näyttää esimerkiksi myös kappaleiden sanat, tuoreimmat artistiuutiset ja artistien historiikin.

Voit tutustua soittolistaan tästä!

Eteenpäin näyttävää soittolistaa saadaan vielä odottaa, mutta ainoastaan teknisten syiden takia. Soittolista luodaan perinteisesti noin vuorokautta etukäteen, mutta se elää päivittäin ja tunneittain juontajien toimesta, joten näiden toimien tiimoilta kehitämme teknistä ratkaisua.

Kilpailut

Uusimmat