Maija Vilkkumaan uutuusbiisi kommentoi suomalaisten sulkeutuneisuutta

20.04.2010 10:32 -

Maija Vilkkumaan huomenna ilmestyvän Kunnes joet muuttaa suuntaa -albumin ensimmäinen single Lottovoitto kertoo ihmisestä, joka ei ole tyytyväinen kotimaahansa.

Vilkkumaa kertoo, ettei hänen biisinsä kerro niinkään siitä, että olisi itse jotenkin tyytymätön Suomeen. Lottovoitto-biisin päähenkilö on kyllästynyt suomalaisten tapoihin ja ilmapiiriin siinä määrin, että on valmis lähtemään tästä "paskamaasta".

Nimenomaan avautumisen puute inspiroi Vilkkumaata sanoitukseen. Hänen mukaansa suomalaiset ovat edelleen jossain määrin sulkeutunutta kanssa.

-Täällähän on pitkään keskusteltu siitä, että ollaan sulkeutuneita ihmisiä. Keskustelusta huolimatta asia ei ole kuitenkaan muuttunut mihinkään, mikä on aikamoinen paradoksi, Vilkkumaa analysoi.

Biisintekijänä Vilkkumaa ei enää tarvitse inspiroitumiseen lähtöä ulkomaille, kuten vielä Ei-levyn aikaan. Kunnes joet muuttaa suuntaa -levy on kirjoitettu Helsingissä.

-Se tietty tila, jonka mä saavutin aiemmin New Yorkissa on kuitenkin vain pään sisällä, eli se on ajatustavasta kiinni. Ei siihen tarvita mitään muuta paikkaa, tai ainakaan sellaista jossa on käynyt aiemminkin.

Kunnes joet muuttaa suuntaa -albumin ilmestymisen jälkeen Vilkkumaa lähtee kiertueelle, joka alkaa perjantaina 23.4. Forssan Bar 54:stä.

Kilpailut

Uusimmat