Nämä ovat Stratovarius-laulajan mieleenpainuvimmat festarimuistot

20.05.2010 15:21 -

Stratovarius-vokalisti Timo Kotipelto on uransa aikana ehtinyt soittaa lukemattomilla festivaaleilla. Mies kertoili Voicelle, mitkä festarikokemukset ovat jääneet parhaiten mieleen.

Kotipellon mukaan sääolosuhteet ovat lukuisia kertoja aiheuttaneet yllätyksiä niin bändille kuin tapahtumajärjestäjillekin. Varsinkin ulkomaisilla rock-juhlilla tämä on estänyt jopa keikan heittämisen.

- Esimerkiksi Espanjassa sattui joskus niin, että oli luvattu 30 astetta lämmintä. Kun lähestyimme festivaalia, niin taivas oli musta ja satoi rakeita. Järjestäjä ei ollut laittanut lavalle katosta, niin eihän siellä sitten mikään bändi soittanut. Muistan, että useamman kerran uran aikana raekuuro tai myrsky on nostanut teltat ilmaan ja keikka jäänyt soittamatta.

Yksi erityisen mieleen jäänyt tapaus on ollut Saksassa pidetyillä Wackenin metallifestareilla vuonna 2000, jolloin laulaja poltti vahingossa kätensä lavalla räjähtäneessä pyroefektissä.

- Siinä oli kuitenkin sen verran adrenaliinia veressä, että vaikka nahka kärventyi, en tuntenut mitään ennen kuin keikan jälkeen.

Laulaja kertoo, että vaikka musiikkiuran aikana on tullut nähtyä erilaisia festareita ympäri maailmaa, ei hän ole kertaakaan joutunut todistamaan huonokäytöksistä yleisöä.

- En ole koskaan nähnyt mitään turpaanvetokilpailua tai muuta hurjaa ainakaan meidän keikan aikana. Väittäisin, että heavy-rock-yleisö on rauhallista ja se aggressio puretaan siihen musiikkiin. Siellä kuunnellaan musiikkia ja pidetään hauskaa.

Uuden albumin tekoa pikkuhiljaa valmisteleva Stratovarius viettää tänä kesänä edellisvuotta rauhallisempaa keikkatahtia. Bändiä on kuitenkin mahdollista päästä näkemään kotimaassa muun muassa Kemin Scandal Music Festivalilla ja Forssan Status Goes Festivaaleilla.

Kilpailut

Uusimmat