Matkaoppaat-Erja paljastaa yllättävän seikan suomalaismatkailijoista

14.01.2011 12:22 -

Edelleen elää sitkeästi ajatus siitä, että suomalaiset lähtevät aurinkorantalomille ainoastaan sikailemaan. Nelosen Matkaoppaat-sarjassa nähtävä Erja kuitenkin kertoi Voicelle, ettei asia ole näin.

Klisee ympäripäissään häiriköivistä suomalaisturisteista on ainakin Erjan mukaan aikansa elänyt. Opas kertoo, että Turkkiin matkustavat suomalaiset osaavat itse asiassa nauttia rantalomakohteesta hyvinkin siististi verrattuna muun maalaisiin lomailijoihin.

- Suomalaiset ovat rauhallisimmasta päästä, ainakin meillä. Suurin osa on ehdottomasti mukavia ja rauhallisia. Ehkä joskus reilu 10 vuotta sitten asia on ollut erilailla, mutta minusta tuntuu, että suomalaisista on tullut nykyään sivistynyt kansa.

Matkaoppaat-sarja on saavuttanut hurjaa suosiota ja ohjemassa nähtävistä oppaista on tullut koko kansan tuttuja. Erja kuitenkin sanoo, ettei tv-julkisuus ole muuttanut hänen elämäänsä juuri mitenkään.

- Suomessa saa olla oma itsensä. Alanyassa ihmiset tulevat herkemmin kadulla pysäyttämään. Ei ole kuitenkaan mitään kummempaa muutosta tapahtunut.

Matkaoppaat-sarja jatkuu Nelosella toisen tuotantokauden jaksoin 14. helmikuuta.

Kilpailut

Uusimmat