Kirosäkeitä avataan uudessa kirjassa – mukana valottamassa suomirockin suurnimiä

08.02.2011 19:46 -

Kustantamo Idiootti julkaisee toimittaja-runoilija Tuukka Hämäläisen Kirosäkeet - 20 uuden suomirockin sanoittajaa -kirjan helmikuun lopussa.

Kirosäkeet on sikäli uraauurtava teos, että uutta suomenkielistä rocklyriikkaa ja sen monia virtauksia ei ole aiemmin näin laajalti esitelty.

- Sana "uusi" viittaa tässä 1990- ja 2000-lukuihin, siis ensimmäisen varsinaisen suomirockbuumin jälkeen aloittaneisiin artisteihin, Idiootin tiedotteessa kerrotaan.

357-sivuinen kirja koostuu haastatteluista, joiden lomassa sekä Hämäläinen että lyyrikot itse analysoivat lauluntekstejä. Jokaiselta sanoittajalta on kirjaan painettu myös muutama kokonainen teksti, joiden taustoja he valottavat tarkemmin.

Lisäksi kirjan lopussa on Hämäläisen essee suomenkielisen rocklyriikan traditiosta.

Kirjassa ovat mukana Maija Vilkkumaa, A. W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Samuli Putro, Jarkko Martikainen, Herra Ylppö, Tommi Liimatta, Marko Annala, Antti "Hyrde" Hyyrynen, Kaarle Viikate, Toppo Koponen alias Onni Waris, J. A. Mäki, Jarno Mällinen, Samae Koskinen, Risto Ylihärsilä, Mika Rättö, Jussi K. Niemelä, Annina Antinranta, Juha Kuha sekä Jeesus Vipunen.

Kilpailut

Uusimmat