Suomalaiskitaristi hakkasi soittimensa palasiksi kesken keikan

19.02.2011 10:00 - Mikko Räsänen

Entinen Stratovarius-kitaristi Timo Tolkki hakkasi kitaransa palasiksi uuden yhtyeensä debyyttikeikalla.

Stratovariuksessa ja Revolution Renaisancessa aiemmin vaikuttanut kitaristi Timo Tolkki esitteli perjantaina suomalaisyleisölle uuden yhtyeensä. Tolkki on koonnut Symfonia-nimisen yhtyeen, jonka kaikki jäsenet ovat muissa yhtyeissä ansioituneita. 

Laulaja Andre Matos muistetaan Angrasta ja Shamanista, basisti Jari Kainulainen kuului vuosikausia Stratovariukseen, kosketinsoittaja Mikko Härkin on musisoinut muun muassa Sonata Arcticassa ja rumpali Uli Kuschin ansioluettelossa lukevat Helloween ja Gamma Ray.

Bändi soitti debyyttikeikkansa perjantaina Kaapelitehtaalla järjestetyssä Finnish Metal Expossa.

Tolkin edellisestä livekeikasta oli ehtinyt kulua kauan. Ehkä juuri siksi yleisö tervehtikin häntä rytmikkäillä "Tolkki, Tolkki" -huudoilla. Kitaristi näytti, että hänelle tyypilliset vikkelät sormet ovat yhä tallella ja niin soolot kuin instrumentaalikappaleet tiluteltiin tutulla tyylillä.

Erään kappaleen lopussa yleisön taputukset olivat poikkeuksellisen vaisut ilmeisesti siksi, että osa kuulijoista ei ollut aivan varma, loppuiko kappale jo.

Tolkki piikitteli vaisua yleisö.

- Tämä taitaa olla torstai, Tolkki kuittaili viitaten siihen, että torstaisin yleisö on yleensä hillitympää, koska seuraava päivä on työpäivä.

Parin biisin kuluttua Tolkki palasi samaan aiheeseen.

- Koska teillä on torstaifiilis, haluan minä rikkoa tämän kitaran.

Näin tehtyään Tolkki tarttui kiinni kitaransa kaulasta ja löi sen lattiaan niin lujaa, että se halkesi.

Bändi vaikutti esikoiskeikkaansa ja sen vastaanottoon tyytyväiseltä, sillä koko viisikko poistui lavalta hymy huulillaan. Symfoniasta tullaan kuulemaan vielä, sillä yhtyeen esikoisalbumi In Paradisum ilmestyy tänä keväänä.

Kilpailut

Uusimmat