Tunnettu metallibändi tyrmää levy-yhtiön päätöksen: Emme halua lähteä Spotifysta

19.08.2011 10:48 -

Raskaaseen musiikkiin erikoistunut Century Media -yhtiö ilmoitti hiljattain jättävänsä Spotifyn. Levy-yhtiön tallissa oleva yhdysvaltalainen Iced Earth ei kuitenkaan haluaisi poistaa omaa musiikkiaan palvelusta.

Century Media ilmoitti viime viikolla ottavansa kataloginsa pois Spotifysta "suojellakseen artistiensa etuja". Iced Earth -nokkamies Jon Schaffer kuitenkin sanoo, että hänen yhtyeellä ei ole mitään tekemistä päätöksen kanssa ja toivoisi bändin musiikin olevan jatkossakin tarjolla Spotifyssa.

- Monet fanit ovat ottaneet meihin yhteyttä Century Median ratkaisun tiimoilta. Haluan kaikkien tietävän, että meillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ymmärrämme kyllä yhtiön tilanteen, sillä musiikkiteollisuus on kärsinyt paljon laittomasta nettilatauksesta - tajuamme sen täysin, kaikki ammattimuusikot tietävät sen.

- Spotify on kuitenkin yksi tärkeimmistä musiikkiteollisuuden innovaatioista pitkään aikaan. Sen avulla ihmiset saavat kuultavakseen hankalasti saatavilla olevaa musiikkia - sen jälkeen he voivat hankkia sen laillisesti itselleen kaupasta. Spotifyn käyttö ei ole varastamista.

Schaffer toivookin faneilta maltillista suhtautumista levy-yhtiön päätökseen. Miehen mukaan bändi toivoo saavansa musiikkinsa kuunneltavaksi palveluun, mutta haluaa katsoa rauhassa miten tilanne saataisiin etenemään sovussa.

Vuonna 1984 perustettu Iced Earth on julkaissut yhdeksän pitkäsoittoa. Power metallia esittävän yhtyeen uusi albumi Dystopia ilmestyy lokakuussa. Iced Earth vieraili Suomessa kesällä, jolloin se esiintyi Ilosaarirockissa. Seuraavan kerran yhtye saapuu Suomeen loppuvuonna.

Lähde: Iced Earth

Kilpailut

Uusimmat