Tässä totuus Pizza Enricosta

21.10.2011 16:30 -

Vuonna 2003 Suomen musiikkitaivaalle ilmaantui hetkiseksi huumorimusiikkia esittänyt Pizza Enrico, joka herätti niin ihastusta kuin vihastustakin. Voice selvitti, mikä nopeasti julkisuudesta poistuneen Pizza Enricon todellinen tarina olikaan.

Vaikka murtaen suomea puhuvan pizzapaistajan roolin suojissa esiintynyt Pizza Enrico -hahmo herätti runsaasti ärsytystä, myi ainokaiseksi jäänyt Mita sina sanoa? -pitkäsoitto huimasti muutamassa viikossa. Pizza Enricon koko kansan kuultaville saattoi Magnum Music -yhtiön Kalevi Puonti, joka nauraen kertoo projektin olleen hupaisa tempaus.

- Pizza Enrico -homma ei kyllä kaduta yhtään, sillä levyä meni kaupaksi niin hyvin. Tosi asiassahan homman takana olivat sipoolaiset insinöörikaverukset, jotka keksivät Pizza Enricon -läpän, ennen kuin Youtube-ilmöitä oli olemassa.

- Toinen heistä, R. Orreganno on edelleen vahvasti musiikkibisneksessä mukana, mutta ei ehkä halua paljastaa nimeään sillä tekee paljon hyviä projekteja. Toinen taas käsittääkseni on tätä nykyä LVI-insinööri, joten hän on päässyt irti pahasta, eikä ole enää töissä pizzeriassa. Pizza Enricohan oli teekkarihuumoria parhaimmillaan. Voin kyllä myös samalla nyt luvata, ettei Enrico enää palaa.

Puonti myöntää samaan hengenvetoon olleensa vastuussa myös toisesta hämmentävästä "artistista". Mies nimittäin luotsasi MC Puhuva pää -nimistä hahmoa, joka oli MTV3:n tekstiviesti-chat-ohjelmassa tekstiviestejä toistanut "tietokonepää". MC Puhuva pää ehti julkaista yhden pitkäsoiton 2000-luvun puolessa välissä.

- MC Puhuvalle päälle ei kyllä enää ole ehkä enää tilausta, hän on häipynyt johonkin bittiavaruuteen. Olihan se aikamoinen innovaatio, että televisioon pystyi lähettämään tekstiviestejä, joita luettiin tietokoneäänellä. MC Puhuvan pään taustallakin olivat muuten Pizza Enricon heput.

Kilpailut

Uusimmat