IS: Suomalaismuusikot muistelevat Lordin edesmennyttä rumpalia

16.02.2012 08:45 - Eeva Rajala

Lordin uusi rumpali Tonmi Lillman menehtyi yllättäen ystävänpäivänä 38-vuotiaana. Suomalaismuusikot ovat muistelleet tätä täysillä elänyttä muusikkoa, kertoo Ilta-Sanomat.

Muun muassa Nightwish-yhtyeen basisti Marco Hietala muistaa Lillmanin rentona miehenä, jonka seurassa ei ollut tylsää.

- Hän oli sellainen hilpeä kaveri, joka ei paljon miettinyt menneitä tai tulevia...Olen hyvin surullinen tästä, Hietala sanoo lehdessä.

Suomen euroviisuedustuspaikansa Iconcrash-yhtyeensä kanssa kisaava laulaja Jaani Peuhu tunsi Lillmanin nuoresta saakka. He soittivat yhdessä kymenlaaksolaisessa Maryann-yhtyeessä, joka myöhemmin vaihtoi nimensä To/Die/Foriksi.

- Tonmi oli itselleni kylän suurin sankari ja seudun paras rumpali...Tonmi oli todella taitava ja kunnianhimoinen muusikko. Opin häneltä valtavan paljon, Peuhu muistelee.

Klamydia-yhtyeen Vesku Jokinen tutustui Lillmaniin vuoden 2004 tienoilla, kun kaksikko laittoi pystyyn Kylähullut-yhtyeen. Jokinen muistaa poisnukkuneen ystävänsä lämpimänä ihmisenä.

- Olen hemmetin pahoilla mielin. Suru on todella iso...Tonmi oli hemmetin hieno mies ja todella lahjakas rumpali, Jokinen kertoo.

To/Die/For-yhtyeessä Lillmanin kanssa soittanut lapsuudenaikainen ystävä Jape Perätalo kertoo lehdessä Lillmanin eläneen täysillä, vaikka hän oli myös kokenut rankkoja asioita.

- Hän todella eli elämäänsä. Hän puhui myös tulevaisuudensuunnitelmistaan...Toivon vaan, että Tonmilla on hyvä olla, se on kaikkein tärkeintä kuitenkin hänelle, Perätalo sanoo.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat