Suomen paras metalliyhtye valittiin

19.02.2012 10:03 - Mikko Räsänen

Suomalainen hevikansa on puhunut. Hämeenlinnalainen Turisas on valittu maan parhaaksi metalliyhtyeeksi.

Suomen metallikansa palkitsi vuoden parhaat metallialbumit ja artistit viikonloppuna järjestetyssä Finnish Metal Expo -tapahtumassa. Palkintogaalasta tuli hämeenlinnalaisen Turisas-yhtyeen juhlaa, sillä bändi voitti peräti neljä tarjolla olleista seitsemästä palkinnosta.

Turisas valittiin vuoden yhtyeeksi. Bändin Stand up and Fight valittiin vuoden parhaaksi albumiksi ja levyn kansitaide vuoden upeimmaksi. Turisaksen laulaja Mathias Nygård valittiin vielä vuoden vokalistiksi. Viideskään palkinto ei ollut kaukana, sillä Turisaksen viulisti Olli Vänskä sijoittui toiseksi vuoden parhaan muusikon äänestyksessä.

- Järjetön kunnia, ei voi muuta sanoa! Kyseessä kuitenkin suora faniäänestys, eikä ääniteteollisuuden myynninedistämis- ja selkääntaputtelugaala. Vaikka me ei olla hirveästi Suomessa esillä niin fanikuntamme täälläkin on kuitenkin erittäin uskollista ja aktiivista. Kyllähän tällainen palaute on mahtavaa ja valaa uskoa siihen omaan tekemiseen - varsinkin kun niitä takaiskujakin on sen ei-aina-niin-ruusuisen tien varrelle mahtunut. Paljon on töitä tehty ja vaivaa nähty, mutta tällainen kunnianosoitus tekee jokaisesta hikipisarasta täysin sen arvoista. Kyllä tällä jaksaa taas puurtaa, Nygård kiitteli palkintosateen keskellä.

Kilpailut

Uusimmat