Kotimaiset uutuuslevyt esittelyssä: Clarkkent, Oddland, Miau ja Atletico Kumpula

24.02.2012 23:15 - Mikko Räsänen

Voicen uutistoimittajat Samuli ja Mikko tutustuivat toimitukseen tulleisiin kotimaisiin uutuuslevyihin. Lue toimittajien ensituomiot täältä.

 Voicen toimitukseen tulee tasaisesti erilaisten tunnettujen ja tuntemattomien yhtyeiden albumeja ja singlejä kuultavaksi. Voicen uutistoimittajat Samuli ja Mikko päättivät poimia jotain tuoreista julkaisuista tarkempaan syyniin. Tässä ensireaktion uutuusjulkaisuista.

Atlético Kumpula: Me kuulutaan yhteen (single)
Atlético Kumpula -yhtyeen on kuvailtu olevan "luomu- ja lähimusiikkia Helsingin puutarhakaupunginosien varjoisemmilta laidoilta". Vaan älkööt peljätkö, soinnissa ei kuulu pääkaupunkiseutu - ainakaan huonolla tavalla. Kyseessä on Scandinavian Music Groupista tutun kitaristi Kyösti Salokorven uusi folk-yhtye ja Me kuulutaan yhteen -sinkulla bändi soi vallan leppoisasti. Ehkei kaikkein omaperäisintä, mutta kyllä tämä plussan puolelle kääntyy. Kertosäkeen hauskana sanoituskoukkuna muuten toimivat "ruipelo" ja "läskipää"-sanat, jotka lauletaan ah, niin rakastavassa hengessä. Sympaattista. (SAMULI)

Miau: Nightwalkers (single)
Tyttötrio Miau on minulle aivan uusi tuttavuus, eikä ihme, sillä toimituksen postilaatikkoon tippunut Nightwalkers on bändin esiloissingle. Ykkössinglen perusteella ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta vahvat riffit ja punkahtava asenne tuntuvat olevan keskeisesti läsnä Miaun musiikissa. En tiedä, onko tälle reseptille Suomessa suuria markkinoita, mutta elementit hyvää livemeininkiin ainakin voivat olla koossa. Hauskana kuriositeettina mainittakoon se, että bändin ensimmäisen singlen ensimmäinen sana on kissamaisesti lausuttua "Miau". Kuuntele alta. (MIKKO)


Oddland: 4 biisin promo
Turusta ponnistava Oddland mainitsee vaikuttajikseen muun muassa Meshuggahin, Opethin, Katatonian ja Devin Townsendin ja kylläpä em. artisteilta tutuksi tulleita progressiivisia sävyjä on havaittavissa. Kokopitkän debyyttinsä huhtikuussa Century Median kautta julkaiseva bändi kuulostaa vakuuttavalta. Itse ehkä kaipailisin hieman enemmän melodiakoukkuja, mutta toisaalta, eipä tällainen alternative-johdannainen progeilu välttämättä sellaisia tarvitse. Bonusta muuten erittäin hyvistä saundeista.
Kuuntele tulevalta The Treachery Of Senses -levyltä löytyvä Above And Beyond -biisi alta.

Clarkkent: Three (albumi)
Onko tässä Suomen Green Day? Clarkkentillä on paketti täysin kasassa. Bändin punk-vaikutteinen rock toimii, laulaja Jaakko Rikon ääni täydentää vaikutelman jenkkiyhtyeestä varsinkin, kun edes niin monelle Suomi-bändille tyypillistä aksenttiongelmaa ei ole. Jo Clarkkentin kolmen vuoden takainen esikoislevy vei bändin ulkomaille, joten kakkosalbumin voi vain odottaa jatkavan alkanutta maailmanvalloitusta. Kun näin kansainvälistä musiikkia lähdetään tekemään, täytyy tavoitteidenkin olla maailmalla. Ensikuulemalta levyn helmenä jää mieleen jo avausraita Rewind Erase Relive. YouTubesta sitä ei löytynyt, mutta Spotifyn omistajat voivat herkutella biisillä täältä. (MIKKO)

Kilpailut

Uusimmat