Suomeen saapuva brittiyhtye: Simon Cowellin sukupolvi tekee aivotonta poppia

15.05.2012 12:15 - Eeva Rajala

Brittiyhtye Keane uskoo, että tällä hetkellä eletään Simon Cowellin sukupolvea, mikä tarkoittaa myös aivotonta poppia.

Yhtyeen keulahahmo Tom Chaplin kertoo, että heillä yhtyeenä on yksi suuri työ: taistella aivotonta ja ohimenevää poppia vastaan. Keanen Strangeland-albumi suuntasi heti ilmestyttyään Britannian albumilistan kärkeen. Tämä merkitsee yhtyeelle paljon, sillä se kertoo, että ihmiset ovat edelleen halukkaita kuuntelemaan Keanen kaltaista musiikkia.

- Se kuitenkin vähenee koko ajan. Tuntuu siltä, että meidän aloittaessamme vuonna 2004 oli runsaasti meidän kaltaisia yhtyeitä, ja vuosien saatossa ne ovat tippuneet viereltämme, Chaplin kertoo.

Chaplinilla ei näytä olevan mitään hyvää sanottavaa nykyhetken mainstream-musiikista. Ajat ovat miehen mukaan muuttuneet paljon sitten Keanen alkuvuosien.

- Nyt keskitytään enemmän viihdepuoleen kuin siihen musiikkiin ja aitouteen. Elämme Simon Cowellin aikakaudella. Kaikki näyttävät olevan tv-show'n tuotteita ja se on tehnyt musiikista melko geneeristä ja pidän tätä turhauttavana, Chaplin jatkaa.

Keane-solisti ei itse jaksa katsoa tv-ohjelmia, missä tuomarit arvostelevat laulajia ja esiintyjiä, jotka eivät muuten saisi koskaan levytyssopimusta.

Keane saapuu levynjulkaisukeikalle Suomeen heinäkuussa. Keikka on Helsingin The Circuksessa 18. heinäkuuta. Lipunmyynti keikalle käynnistyi tänään.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat