Suomalaisbändin painajainen: Festarikeikka alkaa, basisti istuu lähijunassa

25.05.2012 20:34 - Mikko Räsänen

Hyvinkään Steelfest-festivaaleilla esiintyneen XIII-yhtyeen keikka oli vaarassa, kun keikan alku lähestyi, eikä bändin basistia kuulunut.  

XIII:n oli määrä esiintyä viime viikonloppuna Hyvinkäällä järjestetyn Steelfestin lauantain toisena artistina. Bändin keikka kohtasi kuitenkin yllättäviä vaikeuksia, sillä keikan alku lähestyi, eikä basisti Richard Rojas ollut saapunut paikalle.

- Soundcheckia varten toisen yhtyeen basisti tuli tuuraamaan, mutta tilanne rupesi olemaan aika kuumottava, kun stage manager tuli ilmoittamaan, että keikan alkuun on muutama minuutti, eikä Rikua näkynyt, kitaristi Jari Härkönen kertoo.

Helsingistä Hyvinkäälle matkustanut Rojas oli myöhästynyt junasta ja joutunut odottamaan seuraavaa. Lähijunan saavuttua Hyvinkäälle matkustajat näkivät bassoa kantavan miehen säntäävän juoksuun festaripaikkana toimineelle Vanhalle Villatehtaalle.

Juoksu kannatti, sillä Rojas ehti paikalle viime hetkellä.

- Kun hän saapui, lyötiin vain piuhat kiinni ja keikka alkoi, Härkönen nauraa ja kertoo XIII:n valmistelevan parhaillaan esikoisalbumiaan.

Kilpailut

Uusimmat