Suomalaislaulajaa poltettiin polttoraudalla kesken keikkaa

27.05.2012 19:15 - Mikko Räsänen

Steelfest-festivaaleilla nähtiin metallimaailman raskasta päätä.  

Monet ulkopaikkakuntalaiset pitävät Hyvinkäätä persoonattomana radanvarsikaupunkina. Naapurikaupunki Järvenpäällä on jokavuotinen Puistoblues, mutta Hyvinkäältä on puuttunut tapahtuma joka herättäisi kiinnostusta myös kaupungin ulkopuolella. Nyt sellainen saattaa olla syntynyt. Viime viikonloppuna Hyvinkään Vanhalla Villatehtaalla järjestettiin Steelfest-festivaali, joka keräsi kahtena päivänä paikalle yhteensä noin 2500 kuulijaa.

Suurista metallifestivaaleista Sauna Open Air luottaa perinteisesti klassikkoartisteihin ja kaupalliseen osastoon, Tuskasta taas löytyy jokaiselle jotain. Steelfest ei edes yritä miellyttää kaikkia, vaan tapahtuma keskittyy suosiolla metallin raskaampaan päähän, sillä ohjelmistoon kuului lähinnä death ja black metal -yhtyeitä.

Nimekkäintä osastoa edustivat tapahtuman kansainväliset esiintyjät Entombed, The Crown ja Taake sekä kotimaiset Impaled Nazarene ja Sotajumala. Muista esiintyjistä erityisesti porvoolainen Cavus näytti mahtavalla liveasenteellaan, miksi bändi on keikkaillut jo ympäri Eurooppaa.

Enochian Crescent järjesti lauantain näyttävimmän show'n, joka päättyi siihen, että monen kappaleen ajan palavassa soihdussa kuumennettu polttorauta sihautettiin kiinni bändin laulajan Wrathin rintaan.

Järjestäjät kertoivat kävijämäärän vastanneen tavoitteita, joten lienee todennäköistä, että tapahtuma saa jatkoa myös ensi vuonna.

Alla kuvagalleriaa tapahtumasta.

Uusimmat