IS: Artisteilla hurjat juhannustaksat

12.06.2012 08:15 - Rea Tallgren

Suomalaiset artistit veloittavat juhannuskeikoilta huomattavasti enemmän kuin ulkomaalaiset kollegansa. Tämä johtuu siitä, että suomalaisille kyseessä on erityinen viikonloppu, ulkomaalaisille esiintyjille se on vain tavallinen viikonloppu muiden joukossa, kertoo Ilta-Sanomat.

Mikäli ulkomainen bändi on muutenkin kiertueella, saattaa sen saaminen festivaaliesiintyjäksi tulla halvemmaksi kuin suomalaisen yhtyeen.

- Jos artistin palkkio klubikeikasta on esimerkiksi 6000 euroa ja festivaalikeikasta se on 15 000 euroa, niin juhannuksena se voi olla 40 000 euroa, Raumanmeren Juhannuksen perustaja Riku Räsänen arvioi Ilta-Sanomissa suomalaisartistien ja -yhtyeiden palkkioita.

Räsäsen mukaan RMJ:n kultavuosina 1999-2006 suomalaisartisteille maksettiin hurjia palkkioita.

- Se liikkuu 100 000 ja 200 000 euron välillä, hän arvioi korkeimpia palkkioita.

Miehen mukaan hän olisi valmis maksamaan samanlaisia summia edelleenkin.

- Esimerkiksi Nightwishin juhannuskeikasta voisi maksaa 100 000 euroa. Chisu tai Kaija Koo eivät olisi tulleet RMJ:hin esiintymään 25 000 eurolla. Tai ehkä Kaija Koo olisi tullut, mutta Chisulle pitäisi maksaa vähintään 30 000 eurosta ylöspäin, jopa 40 000 euroa. Uskon, että Chisu on jopa kalliimpi kuin Eppu Normaali.

Räsänen ei pidä palkkioiden suuruutta ahneutena.

- Mitä kalliimpi, sen parempi. Ei se ole ahneutta. Nyt ovat ostajan markkinat, mies muotoilee.

The Voice Himos Festivalilla ainoan juhannuskeikkansa tänä vuonna vetävät Apulanta, Eppu Normaali ja PMMP. Lisää infoa Voicen juhannusfestivaaleista löydät tästä!

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat