Miltä Led Zeppelinin klassikkolevyn kansikuvan lapset näyttävät nyt? - Katso

14.06.2012 11:45 -

Vuonna 1973 julkaistun Led Zeppelinin Houses of the Holy –albumin kannessa nähdään joukko esiteini-ikäisiä lapsia. TheFW-sivusto etsi kaksi kannessa nähtävää mallia ja selvitti miltä he nykyään näyttävät.

Hipgnosis-yhtiön taitelija Aubrey Powellin suunnittelemassa kannessa nähdään 11 alastonta lasta kiipeämässä ylös vuoren rinnettä. Pohjois-Irlannissa kuvattua kantta varten palkattiin kaksi mallia, jotka lopullisessa kansiversiossa monistettiin yhdeksitoista lapseksi.

Toinen malleista on tätä nykyä 46-vuotias, Cape Townissa asuva Samantha Gates, jota ei ole kansikuvaan ikuistamisen jälkeen julkisuudessa nähty. Gatesin lisäksi kannessa nähdään hänen veljensä Stefan, joka on tullut tuonkin jälkeen tutuksi isommalle yleisölle, erityisesti Briteissä. Mies nimittäin on tv:stä tuttu julkkiskokki, joka on tähdittänyt monia omia ohjelmiaan.
Vaikka Houses of the Holy on yksin rockin kiistattomista klassikkolevyistä, mies kertoo kuulleensa albumia ensimmäisen kerran vasta muutama vuosi sitten.

Kannen merkitystä on pohdittu vuosikymmenten ajan. Jotkut ovat veikkailleet kannen viittaavan niin Kirottu kaupunki -elokuvaan, Arthur C. Clarken Lapsuuden loppu -romaaniin, kuin Zeppelin-kitaristi Jimmy Pagen okkultismi-harrastukseen. Page itse on kommentoinut lasten kuvaavan "pyhyyden taloja".

Tältä kansi näyttää:

Täältä näet, miltä mallit nykyään näyttävät.

D'yer Mak'er oli yksi albumin singlenä julkaistuista kappaleista.

Kilpailut

Uusimmat