Kauko Röyhkä, mitä sanoisit 20-vuotiaalle itsellesi?

31.07.2012 19:45 - Eeva Rajala

Kauko Röyhkä on pitkän linjan rockmuusikko ja kirjailija, joka on urallaan kokenut paljon. Miten hän siis neuvoisi nuorta muusikon ja kirjailijan alkua, 20-vuotiasta Kauko Röyhkälle?

- En tiedä, onko minulla mitään sanottavaa. Minusta 20-vuotias Kauko Röyhkä teki aika lailla oikeita päätöksiä. Se tietty härkäpäisyys, millä silloin rupesin niitä juttuja tekemään ja jonkinlainen lapsellinen usko siihen, että tämmöiselläkin voi jotenkin onnistua, niin se oli ihan oikea havainto, Röyhkä kertoo Voicelle.

Röyhkä ei voinut parikymppisenä edes kuvitella, että olisi vielä 53-vuotiaanakin rokkarina esiintymässä festareilla.

- Mutta siihen aikaan en edes ajatellut niin pitkälle. Sitä ajatteli vain vuoden päähän, korkeintaan, pääseekö tekemään seuraavaa levyä, seuraavaa kirjaa. Se ajanlasku oli hyvin lyhyttä, Röyhkä naurahtaa.

Hän muistelee nuoruuttaan ja sitä, miten äiti, sukulaiset ja opettajat koulussa olivat toitottaneet, että pojan pitäisi ajatella tulevaisuuttaan ja eläkepäiviään. Eläkepäiviään mies ei ajattele vielä tänäkään päivänä.

- En aio edes jäädä eläkkeelle. Jos terveys kestää, niin teen näitä hommia siihen asti kunnes kuolen, Röyhkä jatkaa.

Kauko Röyhkän vuoden 2003 ilmestyneestä Miss Farkku-Suomi -kirjasta on tehty elokuva, joka saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Se on Röyhkän elämäkerrallinen ja humoristinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja rakkaudesta. Matti Kinnusen käsikirjoittamaa ja ohjaamaa elokuvaa tähdittävät nuoret tähdet Mikko Neuvonen ja Sanni Kurkisuo. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat