John Lennonin murhaaja pysyy telkien takana ikuisesti?

24.08.2012 08:45 - Eeva Rajala

The Beatles -tähti John Lennonin vuonna 1980 murhannut Mark Chapman pysyy telkien takana vielä ainakin kaksi vuotta.

Ehdonalaislautakunta päätti, ettei Chapmania vapauteta vieläkään. Murhaajalla on ollut parin vuoden välein mahdollisuus päästä ehdonalaiseen ja pois vankilasta, mutta hakemukset on aina hylätty. Nyt hakemus hylättiin seitsemännen kerran.

Nykyään 57-vuotias Chapman ampui John Lennon New Yorkissa Lennon kodin portilla vuonna 1980. Ehdonalaislautakunnan jäsen Sally Thompson kirjoitti päätöksestä Chapmanille. Lautakunnan mukaan miestä ei voida vapauttaa, sillä he muun muassa uskovat, että vapauttaminen voisi heikentää lakien arvostusta.

"Vaikka olet näyttänyt positiivisia ponnisteluita vangittuna, vapauttamisesi tällä hetkellä heikentäisi lain arvostusta ja vähättelisi sitä traagista menetystä, jonka sinä aiheutit tämän hirvittävän, väkivaltaisen, kylmän ja laskelmoidun rikoksen tehdessäsi", lautakunta kertoi päätöksessään.

Seuraavan kerran Chapman voi anoa pääsyä ehdonalaiseen vuonna 2014. Lautakunnan päätöslauselmasta saa kuitenkin sellaisen kuvan, ettei mies vapaudu vielä pitkään aikaan. Päätöksen sanojen asettelusta saa myös sen kuvan, että jos Chapman olisi ampunut kenet tahansa "taviksen", pääsy ehdonalaiseen ja vapaaksi olisi helpompaa. 

Chapman on aiemmin kertonut katuvansa tekoa ja sanonut, että Lennon oli vain yksi henkilö hänen kohdelistaltaan. Listalla olivat myös muun muassa Elizabeth Taylor, amerikkalainen tv-persoona Johnny Carson. Lennonin luokse oli vain helpoin päästä. 

Chapman on istunut elinkautistaan tiukasti vartioiduissa vankiloissa jo 31 vuotta.

John Lennon ammuttiin kotiovensa portilla New Yorkissa vuonna 1980.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat