Hyvästi Led Zeppelin!

08.10.2012 20:45 - Mikko Räsänen

Led Zeppelin -legenda Jimmy Page ampuu alas spekulaatiot, että maailman kuuluisimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva brittibändi nähtäisiin vielä joskus keikalla.

Led Zeppelin -fanit ovat toivoneet bändin comebackia siitä lähtien, kun yhtye hajosi rumpali John Bonhamin kuolemaan1980. Sen jälkeen bändi on tehnyt neljä yksittäistä keikkaa. Ne ovat kaikki olleet erikoisluontoisia tapauksia:
- Vuonna 1985 bändi esiintyi Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertissa
- Vuonna 1988 bändi esiintryi Atlantic Records -levy-yhtiön 40-vuotisjuhlassa
- Vuonna 1995 bändi esiintyi tilaisuudessa, jossa heidät nimettiin Rock and Roll Hall of Famen jäseniksi
- Vuonna 2007 bändi esiintyi Atlantic Recordsin perustajan Ahmet Ertegünin muistokonsertissa

Fanit ovat jo yli kolme vuosikymmentä toivoneet, että Led Zeppelin palaisi yhteen ja lähtisi kiertueelle tai levyttäisi uutta materiaalia. Nyt toiveet tuosta voidaan ilmeisesti kuopata lopullisesti, sillä kitaristi Jimmy Page kertoo Rolling Stonen haastattelussa, ettei paluuta ole tapahtumassa.

- Jos jotain keikkoja olisi vielä tulossa, olisi niistä jo puhuttu. Siksi en näe sen tapahtuvan, Page kertoo lehdessä.

Bändin paluulla olisi muutenkin kiire, sillä yhtyeen muusikoilta alkavat keikkavuodet käydä vähiin jo iänkin puolesta. Page on 68-vuotias, laulaja Robert Plant 64 ja basisti John Paul Jones 66.

Jos ja kun uutta musiikkia ei ole enää tulossa, joutuvat fanit turvautumaan jatkossakin vanhoihin loistaviin Led Zeppelin -albumeihin. Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen valitsi oman top3-listansa Led Zeppelinin koko tuotannosta. Kappaleet on kuultavissa alla.

1. Stairway To Heaven

2. Immigrant Song

3. Battle of Evermore

Kilpailut

Uusimmat