Muistatko ysäritähti Ann Bell Fellin? Missä hän on nyt?

26.09.2014 13:08 - Mikko Räsänen

Muistatteko Ann Bell Fellin? Suomalainen eurodance-duo yritti maailmanvalloitusta 1994-1998.  

Oku Luukkaisen (kuvassa) juontamassa Voicen retroperjantaissa kuunnellaan joka perjantai 90-luvun eurodance-klassikoita. Tällä viikolla Oku valitsi valokeilaan Ann Bell Fellin, joka oli Suomen tunnetuimpia eurodance-artisteja 90-luvun puolivälissä.

- Uskaltaisin sanoa, että Ann Bell Fell ei välttämättä nimenä heti sytytä valoja. Mutta laitappa Around & 'Round soimaan niin luulenpa, että maistat savukoneen ja strobo alkaa vilkkumaan silmissä. Kyseessä on takuuvarma etkoilubiisi! Retroperjantain vakiokamaa, Oku hehkuttaa.

Ann Bell Fell -duon muodostivat laulaja Ann Bell Fell ja tuottaja Illusion Rake. Duo toimi 1994-1998, ja läpimurtonsa se teki 1996 juuri Around & 'Round -singlellä. Voice tavoitti laulaja Ann Bell Fellin nyt ja kyseli muistoja tuosta ajasta.

- Hyvillä mielin muistelen noita vuosia. Se oli aika vauhdikasta aikaa, Ann Bell Fell kertoo.

Around & 'Round oli Ann Bell Fellin toinen single. Esikoissingle Something in the Horizon oli ilmestynyt pari vuotta aiemmin, mutta vasta kakkossingle toi suuren läpimurron. Around & 'Roundin suosio tuli yllätyksenä artistille itselleenkin.

- Emme olleet yhtään varautuneet siihen, että sen jälkeen lähtee homma tuolla tavalla pyörimään. Sen jälkeen alkoi tulla paljon keikkoja, Ann muistelee.

Ann Bell Fell -duo hajosi 1998. Sen jälkeen laulaja Annin ääntä on voitu kuulla ainakin Maj Karman ja Mokoman levyjen taustalla.

- Työskentelen nykyään musiikinopettajana, Ann kertoo ja sanoo, että on yhä ajoittain yhteydessä vanhan duoparinsa Illusion Raken kanssa. Rake taas työskentelee yhä tuottajana ja on tehnyt muun muassa Anna Abreun, Neljän Ruusun, Apocalyptican ja Hanna Pakarisen levyjä.

Kun kerran olette yhteyksissä ja erilaiset 90-luvun retrobileet ovat suosiossa, niin onko teitä jo pyydetty palaamaan keikkalavoille?

- On vähän pyydetty. Se ei kuitenkaan tunnu yhtään ajankohtaistelta enää.

Oku Luukkainen ja Retroperjantai
Radio Voicella
Perjantaisin klo 19-22

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat