Suomalaisyhtyeen uutuuskappaletta verrattu maailmantähden hittiin: "Yhteneväisyydet pieniä" 

30.10.2015 16:45 - Rea Tallgren

Yhtye kertoi Voicelle ymmärtävänsä, miksi heidän uutuuskappaleensa kuulostaa joidenkin korviin jo entuudestaan tutulta. Ammattimuusikot kuitenkin osaavat selittää, että seikka johtuu vain parista pikkuasiasta.

Club for Five -yhtyeen Äitien äiti -kappaletta on verrattu Ed Sheeranin I See Fire -kappaleeseen. Juha Viitala ja Jouni Kannisto yhtyeestä kertovat ymmärtävänsä, miksi joidenkin mielestä kappaleet kuulostavat hieman samalta.

- Ymmärrämme, että siinä pieni melodian alkupätkä on samankaltainen, mutta missään nimessä kappaletta ei ole plagioitu, Viitala sanoo. 

- Minusta on aika kiva, että biisi kuulostaa yhtä hyvältä kuin Ed Sheeranin biisi! Sävellaji ja peruspoljento ovat kappaleissa samat, mutta siihen ne yhteydet loppuvatkin, melodiat ja soinnut ja kaikki muu ovat täysin erilaisia, Kannisto hymyilee.

Kuuntele Äitien äiti alta. 

Kuuntele Ed Sheeranin kappale alta. Kuuletko sinä minkäänlaista yhdenmukaisuutta? 

Club for Five keikkailee ahkerasti esimerkiksi Kiinassa. Siellä fanit voivat olla ajoittain todella fanaattisia. Kuuntele ylimpänä olevalta videolta, mitä Kannisto ja Viitala kiinalaisfaneista kertovat. 

Kilpailut

Uusimmat