Kuva: Kerttu Malinen

Mira Luoti harkitsi kokin töihin palaamista: "En ehtinyt sinne saakka"

24.03.2016 20:45 - Emma Ylistalo

Mira Luoti mietti keittiöön palaamista, mutta lopulta musiikki veti puoleensa. Nyt artisti on julkaissut toisen soolosinglensä.

Mira Luoti, 38, on aloittanut soolouransa ja vuoden alussa häneltä ilmestyi single Pinnan alla. Soololevyään hän työstää yhdessä Pariisin kevät -yhtyeestä tunnetun muusikko Arto Tuunelan kanssa. Tuunelan kanssa syntyi myös uusin single Puhu mulle hulluudesta.

- Tämä biisi ja sen aihio muhivat pitkään ja Arto pyysi minuakin kirjoittamaan siitä paljon. Arto pyysi, että puhu mulle hulluudesta mutta puhu siitä kauniisti, Luoti kertoi sinkun synnystä. 

Urho-pojan syntymän jälkeen muusikko halusi viettää rauhallista aikaa, vaikka se vaati työtarjouksista kieltäytymistä.

- Vaikka tarjottiinkin töitä, niin otin sellaisen aika tiukan linjan, että ei mitään. Halusin olla ihan rauhassa hetken. Ja lähteä siihen suuntaan, mikä minua veti puoleensa.

Yhteistyö Tuunelan kanssa on sujunut alusta lähtien luonnollisesti ja niin kävi myös artistin ympärille kerättyjen muusikoiden kanssa. Vaikka ruokamaailmasta kiinnostunut Luoti mietti äitiyslomalla myös kokin töihin palaamista, musiikki veti kuitenkin enemmän puoleensa. 

- En ehtinyt sinne saakka. Arton kanssa ruvettiin treffailemaan ja tekemään musiikkia. Kun tarpeeksi aikaa oli mennyt, niin meillä oli yli puolet levystä valmiina. Mikä siis tarkoitti sitä, että täytyi alkaa miettiä, mitä seuraavaksi tehdään. Siitä se sitten lähti.


Lue myös: Mira Luoti soolourastaan: "Nyt voin päättää itse"

Kilpailut

Uusimmat