Kuva: Senja Rapila

Happoradion Aki Tykki: Olen pääsemässä eroon liiasta arkuudesta

06.04.2016 19:45 - Iiro Myllymäki

Tänään uuden sinkun julkaissut bändi haikailee nuoruutta vain kappaleissaan.

Happoradio julkaisi tänään uuden Valopallo-nimisen singlen. Bändin laulaja Aki Tykki, 40, kuvailee kappaletta iloiseksi rakkauslauluksi. Bändi halusi tietoisesti irtaantua yhtyeen tuotantoa leimanneesta synkistelystä.

- Tuotantomme on aika sinisävyistä. Halusimme tehdä yhden keltaisen tai oranssin kappaleen. Melankolia on kaunista, ja olemme kauniin musiikin ystäviä. Silti Valopallo-biisissä on kauneutta, vaikka kyseessä onkin duurivoittoinen kappale, Tykki kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Ei ikäkriisejä

Kappaleen sanoitukset kirjoittaneen Tykin mukaan kappaleessa haikaillaan nuoruutta, mutta bändin jäsenillä ei hänen mukaansa ole ikäkriisejä meneillään.

- Kaikilla on nyt aika hyvä tilanne elämässä. Mitä sitä nuoruutta haikailemaan. Nuorena oli aika pihalla kaikesta, Tykki sanoo.

Lapsuuden vapautta Tykki sen sijaan kaipaa. Siihen viitataan myös Valopallo-kappaleessa.

- Tuossa biisissä haikailen sitä tunnetta, mikä oli joskus ala-asteen viidennellä luokalla, kun ajoi Nopsa-polkupyörällä, kun lumet olivat juuri lähteneet ja pyörätie oli ensimmäisen kerran sula. Sellaista vapauden tunnetta on vaikea saada nykyään, Tykki kertoo.

Heittäytyminen helpottunut

Uudenlaista vapautumista voi tapahtua aikuisuudessakin. Aki Tykki on vanhemmiten tajunnut, ettei tarvitse yltiöpäisesti miettiä, mitä muut ajattelevat. Laulajan rohkeus on kasvanut.

- Minua on aina harmittanut se, että olen ollut vähän liian arka enkä ole uskaltanut heittäytyä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin uskallan heittäytyä, Tykki sanoo.

Lue myös: Happoradio julkaisi uuden kappaleen kahden vuoden tauon jälkeen - kuuntele Valopallo

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat