Kuva: Capcom

Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition on herkkua tuoreille pelaajille

21.03.2018 13:00 - Henri Laukka / henri.laukka@bauermedia.fi

On kulunut noin vuosi siitä kun Capcom julkaisi Resident Evil 7: Biohazardin. Peli uudisti Resident Evil pelisarjan täysin ja sitä pidetään yhtenä vuoden 2017 parhaista kauhupeleistä. Onko pelistä nyt julkaistu Gold Edition hintansa väärti?

(Toim. huom: Alkuperäisen Resident Evil 7: Biohazardin arvostelun voit lukea tästä.)

Sanalla sanoen: On. Pelin joulukuuss julkaistu uudistettu painos pitää sisällään paitsi loistavan alkuperäispelin niin myös kasan toinen toistaan painostavampia lisäosia. Gold Editionia ei tosin kannata hankkia jos omistaa jo alkuperäisen pelin, mutta pelin hankkimista lykänneille kauhun ystäville paketti on varsin maittava.

(kuva: Capcom)

Kronologisesti julkaisujärjestyksessä läpikäytynä Banned Footage Vol. 1 ja Vol .2 lisäosat sisältävät pääasiassa kasan minipelejä, puzzleja ja haasteita varsinaisen pelonsekaisen toiminnan sijaan. Bakerin perheen sadistipoika Lucas on jälleen vauhdissa ja laittaa pelaajan selvittämään Saw-tyyppisiä selviytymispelejä. Kokonaisuudessaan nämä kaksi DLC-pakettia ovat ihan OK viihdettä ja antavat ripauksen taustatietoa alkuperäispelissä kauhistuttaneen Bakerin perheen taustoista, mikä syventää alkuperäispelin tarinaa jonkin verran. Kyllä Banned Footageja pelatessakin selkäpiitä karmii, mutta pääpelin tasoista pelkoreaktiota on turha odottaa.

End of Zoe:ssa pelaajalle puolestaan esitellään uusi hahmo, Joe, Bakerin perheen isähahmo Jackin veli. Pelaaja hyppää Joen saappaisiin tehtävänään pelastaa Bakerin perheen tytär Zoe tartunnan saaneen perheen kynsistä. Joe on vahva protagonisti joka osaa rakentaa aseita ympärillään olevista esineistä. Lyhykäinen DLC on varsin maistuva lisäys tarinaan, mutta sillä ei ole mielestäni juurikaan uudelleenpeluuarvoa.

(kuva: Capcom)

Not A Hero on koko DLC-katraasta kenties se kaikkein odotetuin. Syy tähän on se, että pelaaja pääsee vihdoinkin ohjastamaan aiemmista Resident Evileistä tuttua legendaa, Chris Redfieldiä. Harmi vain, että kokemus jää varsin suppeaksi. Ensinnäkin Chris ja alkuperäistarinan Ethan ovat kuin yö ja päivä. Ethanilla pelatessa rajalliset selviytymiskeinot olivat osa kauhua. Toisin on Chrisin kohdalla. Välillä lisäosaa pelatessa tuntui siltä kuin olisi ohjastanut tankkia, selviytymisen ollessa liiankin helppoa. Mainittakoot muuten, että Not A Hero ei ole eksklusiivinen osa Gold Editionia, vaan tämä puolisentoista tuntia kattava DLC on ilmainen kaikille alkuperäisen pelin omistajille.

Kokonaisuutena koko Gold Editionin lisämateriaali jää aika köykäiseksi ja alkuperäinen tarina on se, mikä tekee Resident Evil 7:sta niin maittavan tekeleen. Gold Edition on siis hyvä ostos niille jotka eivät vielä pääpeliä omista ja haluavat maistaa palan uudistuneen Resident Evil franchisen tuoreinta kakkua, mutta alkuperäisen pelin omistajien kannattaa pitäytyä sen parissa.

Lue myös: Japanin villinnyt hirviöpeli saapui vihdoin Suomeen!

Suosittelemme

Uusimmat