Kuva: RadioPlay

”Tumma hahmo” käski pojan murhata koko perheensä - kuuluisa elokuva perustuu näihin tositapahtumiin

23.10.2019 18:15 - Sallamaari Niittymäki

70-luvulla tapahtunut kuuluisa perhesurma herättää vieläkin kysymyksiä.

Uusimmassa Huorapuutarha-podcastissa Justiina kertoo Ronald DeFeon tarinan, joka murhasi koko perheensä heidän nukkuessaan New Yorkin Amityvillessä vuonna 1974. Klassikoksi muodostunut The Amityville Horror -kauhuelokuva perustuu juuri tähän tapaukseen. 

DeFeo syntyi vuonna 1951 ja hänen perheeseen kuuluivat vanhempien lisäksi kaksi veljeä ja kaksi siskoa. Ronald DeFeo oli katraan vanhin lapsi. Perhe muutti vuonna 1965 Brooklynista kuuluisalle Amityvillen alueelle.

DeFeo oli lapsena ylipainoinen ja joutui koulukiusaamisen uhriksi. Hän päätyi käyttämään teini-ikäisenä huumeita ja alkoholia, jotka vaikuttivat huonosti hänen koulumenestykseensä ja ihmissuhteisiinsa. Vanhemmat yrittivät saada poikaansa terapiaan, mutta eivät saaneet DeFeota suostueltua siihen.

Kiväärin pakkaus paljasti

Vuonna 1974 marraskuun 13. päivä 24-vuotias Ronald DeFeo päätyi tekemään hirmutekonsa. Murhayön jälkeisenä aamuna DeFeo suuntasi Amityvillen-talolta töihin. Hän lähti sieltä kuitenkin kesken päivän pois ja vietti päivänsä liikkekannalla käyden tyttöystävänsä ja ystävänsä luona.

DeFeo kertoi kaikille päivän aikana, kuinka huolissaan oli perheestään, koska he eivät vastanneet puhelimeen monista yrityksistä huolimatta. Illalla hän sopi ystävänsä kanssa treffit baariin. Lopulta hän sanoi ystävilleen menevänsä kotiin katsomaan, että mitä on tekeillä.

Poliisit murhapaikalle soittivat lopulta, DeFeon ystävät, jotka mies oli hälyttänyt paikalle apuun ”löydettyään” perheensä murhattuna kotoaan.

- Kaiken tämän tapahtuessa DeFeo vaikutti vain järkyttyneeltä ja itki kuinka hänen perheensä on ammuttu, podcastissa kerrotaan.

Poliisille DeFeo selitti uskovansa syypään murhiin olevan mafia, johon perheen sukulaismiehellä oli kytköksiä. Hän myös kertoi valvoneensa koko yön ja lähteneensä aamu neljältä töihin, jolloin hän uskoi perheensä olevan vielä elossa.

- Poliisin epäilykset kuitenkin heräsivät, kun rikospaikkatutkinta eteni.

DeFeon huoneesta poliisi löysi kiväärin pakkauksen, joka oli samanlainen, jolla perhe oli surmattu. Lisäksi kaikki murhatut olivat olleet pyjamissa, joka viittaisi murhien tapahtuneen yöllä eikä päivällä. DeFeon oli siis mitä ilmeisemmin ollut kotona tapahtumahetkellä. Lopulta mies murtui ja tunnusti tappaneensa kaikki kuusi perheenjäsentään.

 - DeFeo kertoi, että kun hän oli aloittanut, oli vaikea lopettaa. Kaikki tapahtui kuulemma niin nopeasti, Justiina kertoo.

Amityvillen perhesurmien tarkka motiivi ja kulku on edelleen hämärän peitossa. On esimerkiksi ihmetelty, miten DeFeon onnistui tappamaan koko perheen sänkyihinsä, ilman että kiväärissä oli vaimenninta. Myös DeFeon harhaiset selitykset äänistä ja hahmoista sekoittivat tutkintaa. Hän kertoi kuulusteluiden edetessä "tummasta hahmosta", jonka kertoi käskeneen tappamaan koko perheen. 

Kuuntele koko jakso ja surmien spekulaatiot alta.

Lue myös: Miehen alapäästä löytyi 27 neulaa - kidutti itseään, mutta myös muita karmaisevalla tavalla

Lue myös: Pyjamabileet päättyivät hirvittävällä tavalla - lapsen revenneet trikoot ratkaisivat jutun

Kilpailut

Uusimmat