Kuva: RadioPlay

Pyjamabileet päättyivät hirvittävällä tavalla - lapsen revenneet trikoot ratkaisivat jutun

06.05.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Polly Klaas kidnapattiin kotoaan, kun hän oli 12-vuotias.

RadioPlayn Tässä Huorapuutarha-jaksossa Pauliina kertoo Jeremy Bamberin tarinan, ja Justiina puhuu Polly Klaasin kidnappauksesta. 12-vuotiaan Polly Klaasin kidnappaus järkytti koko Yhdysvaltoja 1993. 

Klaas oli pitämässä pyjamabileitä kahdelle kaverilleen kotonaan Kaliforniassa. Kun tytön äiti oli jo nukkumassa, tapahtui kauheita. Tyttöjen huoneeseen tunkeutui tuntematon mies, joka uhkasi kaikkia veitsellä. Mies sitoi Pollyn kavereiden kädet ja peitti näiden päät tyynyliinoilla. 

Kun mies oli lähtenyt Polly mukanaa, tytöt rimpuilivat irti ja menivät herättämään Pollyn äidin, Even. Äiti soitti kauhuissaan poliisille, että hänen tyttärensä on kidnapattu, mutta 12-vuotiaasta ei tuntunut näkyvän jälkeäkään. Viranomaiset löysivät paikalta tuntemattoman käden jäljen, mutta se oli sotkeentunut niin pahasti, ettei siitä saatu tarkkoja mittoja tai sormenjälkiä. 

- Tapaus sai suuresti huomiota, koska tämä oli ensimmäinen tapaus, jossa internetiä käytettiin hyödyksi lapsen kidnappaustapauksen selvittämisessä. Jopa näyttelijä Winona Ryder lupasi 200 000 dollarin löytöpalkkion Pollysta, Pauliina kertoi. 

Vaikka poliisi kutsuttiin alle tunti kidnappauksen jälkeen, viranomaisten ensitiedottaminen asiasta oli vajavaista ja johti lopulta siihen, että epäilty pääsi pakenemaan. Sen sijaan läheisen talon lapsenvahti oli soittanut poliisille, koska pihatien päässä näytti olevan auto ojassa. 

Kun poliisi saapui paikalle, he löysivät sieltä Richard Allen Davisin, joka kertoi yrittäneensä saada autoa ojasta. Poliiseilla ei ollut tässä vaiheessa tietoa siitä, että lähistöllä oli kidnapattu tyttö. Viranomaiset tutkivat auton ja antoivat miehelle huomautuksen avonaisesta oluttölkistä, joka löytyi autosta. Sen jälkeen he päästivät Davisin jatkamaan matkaansa. 

Kaksi kuukautta katoamisen jälkeen erä lähellä asuva henkilö huomasi omalla tontillaan lasten revenneet balettitrikoot. Vaatekappale tunnistettiin kuuluvaksi Polly Klaasille ja poliisi alkoi tutkimaan uudelleen kidnappausyön tapahtumia. Tuolloin nousi esille Davis, jolla oli kattava rikosrekisteri. Kun viranomaiset ottivat miehen kiinni, tämä tunnusti napanneensa Klaasin ja surmanneensa tytön kuristamalla. 

Davisin mukaan hän oli piilottanut tytön metsään, kun hänen autonsa oli jumittunut ojaan. Myöhemmin mies oli tullut takaisin ja surmannut tytön. Davisin selitykseen tapahtumista liittyi paljon kuitenkin epäselvyyksiä, koska mies väitti olleensa niin päihtynyt asian tapahtuessa. Viranomaiset olivat kuitenkin aivan toista mieltä. 

Kuuntele koko juttu alta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Huippunerot opiskelijat kaatoivat suolahappoa 14-vuotiaan päälle - halusivat täydellisen murhan

Lue myös: Palaneesta rauniosta löytyi selkärangan palanen - viiden lapsen katoaminen kummastuttaa edelleen

Kilpailut

Uusimmat