Kuva: AOP

Tapio Suominen muistelee itsemurha-aikeitaan: "Oliko se jonkinlainen testi itselleni?"

06.11.2019 22:15 - Henna Koste

Kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä on kohonnut itsemurhariski, kertoo urheilutoimittaja Tapio Suominen.

Entinen urheilutoimittaja Tapio Suominen, 55, on ollut viime aikoina laajalti otsikoissa Urheiluhullu-elämäkertakirjansa vuoksi. Mies on puhunut avoimesti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään. Suominen kertoo kokemuksistaan nyt Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Esko Eerikäisen vieraana.

Tällä hetkellä Suominen ei käy terapiassa. Hän kertoo olevansa kiitollinen koko lähipiirilleen. Mies muistelee myös hetkeä, jolloin hän pohti riistävänsä itseltään hengen. 

- Olen miettinyt niitä hetkiä aika paljon siellä Hämeenlinnan Kasarmikadun viidennen kerroksen kaiteella tai sitten Parolan juna-asemalla samanlaisin ajatuksin. Olen miettinyt oliko se jonkinlainen testi itselleni vai oliko se jonkinlainen epätoivon ilmaus, vaikkei siinä ketään muita lähistöllä ollutkaan?, Suominen pohtii.

Hän toteaa, että kaksisuuntainen mielialahäiriö on sairaus, johon liittyy huomattavasti kohonnut itsemurhariski.

- Tunne jälkikäteen oli aika nopeasti huojentunut, että onneksi en tehnyt mitään lopullista. Onneksi en hypännyt kaiteelta tai junan alle. En myöskään osaa hävetä niitä hetkiä, koska ne olivat aitoja. Se tilanne oli vaan niin karu, tyly ja musta. Tuli sellainen olo, etten jaksa tätä enää. En jaksa tarpoa tunnista toiseen. Valvot läpi yön ja siemailet jotain alkoholipitoista juomaa. Tulee pelko, että tämä ei koskaan lopu - että tämä on nyt tätä, Suominen kertoo.

Onneksi nyt miehellä pyyhkii jo paremmin. Sairaus kulkee Suomisen matkassa, mutta hän on oppinut tulemaan sen kanssa toimeen. Kuuntele koko haastattelu alta.

Lue myös: "Jos kuolen, niin sitten kuolen" - Uniikki avoimena paniikkihäiriöstään ja sen hoidosta

Lue myös: Duudsonien Jarno Laasala avoimena: "Olen tosi hyvä itkemään"

Kilpailut

Uusimmat