Kuva: Roy Kokkonen

Olga ja Tuukka Temonen kasvattavat lapsiaan tiukasti - tilanne kärjistyi lomamatkalla

12.03.2020 14:45 - Roy Kokkonen

Olga Temonen puhuu lastenkasvatuksesta ja perhe-elämästään.

Näyttelijä Olga Temosella, 42, on kolme lasta yhdessä puoliso Tuukka Temosen, 44, kanssa. Heidän seitsemän-, kymmenen- ja yksitoistavuotiaat lapsensa ovat saaneet Olga Temosen mukaan tiukan kasvatuksen.

- Olemme Tuukan kanssa saaneet molemmat aika tiukan kotikasvatuksen. Meillä oli selkeä linja siitä, että lapsia kasvatetaan tarkasti, hän kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa Satu Kotosen haastattelussa.

Uhmaikäisten lasten kanssa ei aina ollut helppoa. Välillä kaksi- ja puolivuotiaan lapsen kanssa joutui vääntämään ihmisten katseiden alla. Tietyissä tilanteissa on joutunut olemaan tiukka.

Olga Temonen kertoo, että perhe on välillä jopa joutunut keskeyttämään lomansa antaakseen opetuksen kiukutteleville lapsille.

- Onhan näitä legendaarisia tapauksia ollut, että ollaan hotellissa toisella puolella Suomea, ja lapset alkavat sekoilemaan ja riitelemään. Sitten vaan koko jengi autoon ja kotiin. Lapset muistavat sen vieläkin.

Temosen mukaan näin on käynyt pari kertaa.

- Se kantaa hedelmää, vaikka itseäkin ärsyttää, kun joutuu jättämään loman kesken.

Olga ja Tuukka Temonen. (kuva: Senja Rapila)

Kolmen lapsen äitinä Temonen on kokenut monenlaisia tilanteita. Kasvatusvinkkejä hän ei kuitenkaan ole tuputtanut pyytämättä. Pikkusiskoaan hän on neuvonut silloin, kun tämä on pyytänyt.

- Mielestäni kaikki kasvattavat lapsensa omalla tavallaan. Olen nähnyt monia aivan eri tavoin kasvatettuja lapsia, jotka kaikki ovat aivan upeita. Enitenhän kasvatus on lasten hallintaa. Osa kasvatuksesta heijastuu aikuisuuteen, mutta suurin osa on sitä, miten pitää paketti kasassa, Temonen kertoo.

Temosen lapset ovat kaikki alakouluikäisiä. Eniten iloa hän saa perheeseen syntyneestä keskustelukulttuurista.

- Heidän kanssaan on aika kivaa. Kun menemme syömään ravintolaan ja istumme alas, huomaan kuinka kivoja tyyppejä he ovat. Meillä on ihan superhauskaa!

Kuuntele Olga Temosen koko haastattelu alta.

Lue myös: Olga Temonen rankoista kuvauksista: 'Tuukka pystyi unohtamaan parisuhteemme työaikana'

Lue myös: Olga Temonen Salatut elämät -vuosistaan: ”Rooli oli vähän leimaava ja söi muita töitä"

Kilpailut

Uusimmat