Kuva: Shutterstock

Älä tylsisty juhannusruuhkassa - katso podcast-vinkit kesäiseen viikonloppuun!

19.06.2020 10:15 - Roy Kokkonen

RadioPlayn podcastit tarjoavat mukavaa ajanvietettä juhannusviikonloppuun.

Vietit juhannusta sitten mökillä rentoutuen tai kaupungissa rauhoittuen, podcastit tarjoavat leppoisaa ajanvietettä hetkeen kuin hetkeen. Lisäksi erityisesti juhannuksen meno- ja paluuliikenne tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua johonkin uuteen podcastiin.

Kun autojono seisoo juhannuksen pahimpina ruuhkahuippuina voi ajoittain turhauttaa, mutta RadioPlayn sisältöjä kuunnellen matka sujuu joutuisammin. Mikäli matkaat julkisilla, voi tunnelma olla tiivis, mutta kuulokkeiden ja mieluisan podcastin avulla matka sujuu omassa rauhassa.

Listasimme muutaman podcast-tärpin, joihin kannattaa tutustua juhannuksen aikana.

Huorapuutarha

Huorapuutarha on yksi suosituimmista sarjoista RadioPlayssa ja siinä riittää kuunneltavaa vaikka koko viikonlopuksi. Jokaisessa jaksossa käydään läpi kaksi true crime -tapausta. Sarjassa esitellään muun muassa sarjamurhaajia, katoamistapauksia ja muita karmivia rikostapahtumia. 

Lasten sadut

Minna Kivelän ja Paula Norosen käsikirjoittamat ja näyttelemät äänisadut tarjoavat viihdettä myös perheen pienimmille. Noin kymmenminuuttisia jaksoja on jo mukava määrä kuunneltavissa. Lasten saduissa seikkailevat muun muassa Pahismummo, Jaska ja Taikakakkakikkare, bilekissat sekä oravat Mauri ja Vesa.

Äänessä

Äänessä-podcastissa haastatellaan Suomen legendaarisimpia radiojuontajia. Radiofilosofiastaan ja radiorakkaudestaan kertovat sarjan ensimmäisellä kaudella Pertti Salovaara, Outi Popp, Tapani Ripatti, Njassa, Sami Tenkanen, Olga Ketonen, Kimmo Vehviläinen, Minna Kuukka ja Hannu Aholaita

- Radiojuontajat ovat tähtiä. He ovat lähellä kuuntelijoita joka päivä ja jakavat elämästään joskus hyvin intiimejäkin asioita yleisölle. Mutta kuinka paljon tiedämme siitä mitä kulisseissa tapahtuu? Emme paljon mitään, sarjan tuottanut Sanna Wänskä kertoo.

Elämän ja kuoleman rajalla

Mikä on tärkeää, kun elämää on jäljellä enää joitakin viikkoja tai päiviä? Miten läheiset elävät kuolemansurun kanssa? Mitä elämästä voi oppia kuolevilta?

Riikka Koiviston työtä on käydä viimeisiä keskusteluja kuoleman rajalla olevien eri ikäisten ihmisten kanssa sekä tukea läheisiä menetyksen keskellä. Sarjassa pääset kurkistamaan työhön elämän ja kuoleman rajalla, jossa kuolema on osa jokaista arkipäivää. 

Radio Villa Mayhem

Radio Villa Mayhem on Mari Perankosken ja Jouni Hynysen ei niin syväluotaava podcast parisuhteen ytimestä. Pariskunta kertoi sarjan synnystä Voice.fi:n haastattelussa maaliskuussa.

- Me juttelemme keskenämme aika paljon sellaisista ajatuksista, että mitä voisi tehdä yhdessä. Meillä lentää läppä aika luontaisesti ja siitä idea lähti siihen, että miten tätä voisi käyttää muuallakin, Hynynen kertoo.

Puhutaan koiraa

Jenni Kivessilta pureutuu asiantuntijoiden avustuksella koirien kanssa tuleviin haastaviin tilanteisiin ja käytöshäiriöihin. Tarkoituksena on auttaa koiria ja ihmisiä oppia ymmärtämään toisiaan paremmin. Aiheita ovat muun muassa eroahdistus, remmiräyhääminen ja eri pelot.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä! Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio City, Kiss, SuomiRock ja RadioPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: 'Jos tekisin sellaisen ohjelman nyt, olisin käräjillä' - nyt pääsevät ääneen Suomen radiolegendat

Lue myös: Kirsi Alm-Siira muistelee rankimpia hetkiään uutisankkurina - "Todella järkyttävää"

Lue myös: Antti Holma auttaa ja Jouni Hynynen naurattaa - poimimme viihdyttäviä podcasteja piristämään arkea

Kilpailut

Uusimmat