Kuva: AOP

Heli Sutela paljastaa erikoisen faktan Kumman kaa -sarjasta: "Sitä pidettiin kaapissa"

29.08.2020 22:15 - Henna Koste

Heli Sutela kertoo Sadun sunnutaivieras -ohjelmassa, miksi suosikkisarja julkaistiin tekemisen jälkeen vasta vuosia myöhemmin.

Koomikko ja näyttelijä Heli Sutela, 52, nähdään pian Makkari-sarjassa. 1990-luvulla näyttelijäksi valmistunut Sutela on tullut suurelle yleisölle tutuksi Kumman kaa -sarjasta.  Näyttelijä Minna Koskelan kanssa hän oli tutustunut Teatterikorkeakoulussa.

Sutela kertoo Satu Kotosen haastattelussa Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa Annen ja Ellun tarina oli alun perin tarkoitettu tv-elokuvaksi. Sutela ja Koskela saivat kuitenkin kirjoittaa 10 osaa. Sutela kertoo, etteivät he itsekään uskoneet suurempaan menestykseen. Ennen kaikkea epäilyksiä tuli ulkopuolelta. 

- Se ei ollut kaikkien mielestä kauhean onnistunut, eikä sitä laitettu ulos. Sitä pidettiin vähän kaapissa. Se kuvattiin vuonna 2001 ja 2003 se tuli vasta ulos. Se oli hyllyllä. Ei ajateltu, että siitä mitään tulisi, Sutela kertoo. 

Hän toteaa, että sarjalla on ollut mielettömän iso merkitys hänen urallaan. 

- Kyllähän se on avannut ovia. Se on yksi syy siihen, että alkuaikoina oli stand up -keikat täynnä. Taitojeni suhteen ne eivät olisi voinut olla missään nimessä. Eihän siitä voi olla kuin hirveän kiitollinen, Sutela toteaa. 

Mitä Sutela ja Koskela halusivat ottaa huomioon roolihahmoissaan? Kuuntele koko jakso alta. 

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Testaa, kuinka hyvin tunnet suomalaiset tv-sarjat! Tiedätkö, mistä nämä 10 hahmoa ovat tuttuja?

Kilpailut

Uusimmat