Kuva: AOP

Kitaristitähti Erja Lyytinen sai koronakesään huikean piristyksen: "Tuo lisäpontta"

13.12.2020 12:15 - Henna Koste

Erja Lyytinen on maailman toiseksi paras kitaristi.

Erja Lyytinen on soittanut kitaraa teini-ikäisestä asti. Pitkä historia näkyy ja kuuluu. Aiemmin tänä vuonna Total Guitarin äänestyksessä Lyytinen äänestettiin maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi. Kärkisijan nappari Alice Cooperin kitaristi Nita Strauss. Blueskitaristi Lyytinen kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Satu Kotosen haastattelussa olevansa otettu kunniasta.

- Ensinnäkin se, että olen suomalaisena kitaristina päässyt tuollaiselle listalle ehdolle, siitä tulee jo sellainen, että "Ei vitsi, miten hienoo!". Me ollaan pieni kansa täällä Pohjolassa, kärvistellään, että tosi hienoa, että saan suomalaisena viedä meitä tuonne maailman kartalle. Isommassa kaavassa hyvä fiilis tuosta, Lyytinen iloitsee.

Toki tunnustuksella on myös henkilökohtainen merkitys. 

- Mäkin olen tota kitaraa treenannut 15-vuotiaasta lähtien, että ei se nyt ihan turhaa vissiin ole ollut, ja joku siitä musasta nauttii ja käy kuuntelee Spotifyssa ja tsekkailee YouTubessa videoita, ja jengi käy ostamassa musiikkia meidän verkkokaupasta. Ne on tosi kivoja juttuja, siitä tulee lisää pontta. Varsinkin, kun koronakesän keskellä tulee tuollainen tunnustus, ei vitsi, miten hienoa, Lyytinen sanoo. 

Hän jatkaa, että uutinen todella bongattiin laajalti, sillä onnitteluja suomalaismuusikko sai lukuisilta tahoilta ympäri maailmaa. Myös tutut, joista hän ei ollut kuullut vuosikymmeniin, lähettivät onnittelunsa. Luonnollisesti tämä lämmitti Lyytisen mieltä. 

Kuuntele koko Sadun sunnuntaivieras -jakso täältä.

Lue myös: Anu Sinisalo tapasi vanhan opettajansa ja kommentti jäi mieleen: 'Hän ei sanonut sitä pahalla' 

Kilpailut

Uusimmat