Kuva: Heidi Strengell

Millainen on hyvä suutelija? Suositun Himocast-podcastin vetäjät kertovat

11.02.2021 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Hyvä suutelija on läsnä ja osaa reagoida toiselta tuleviin impulsseihin.

Jenni Janakan ja Kaisa Merelän vetämä suosittu Himocast-podcast käynnistää kolmannen kautensa. Seksiä ja seksuaalisuutta kursailemattomasti käsittelevän podcastin uuden kauden ensimmäisessä jaksossa paneudutaan suutelemiseen. Naiset kertovat omista mieleenpainuneista suutelukokemuksistaan ja myös avaavat sitä, millaista on heidän mielestään hyvä suutelu.

Kaisan Merelän mielestä suuteleminen voi toimia myös hyvänä ennakointina sille, millaista seksin harrastaminen kyseisen ihmisen kanssa olisi.

- Joskus, kun pääsee suutelemaan ensimmäistä kertaa jonkun kanssa, tietää, että seksi tulee olemaan hyvää, koska dynamiikka toimii ja toinen osaa lukea pieniä viestejä eikä vain sokeasti tee jotain omaa suutelukoreografiaansa, Merelä sanoo.

Merelän mielestä suutelemista voisi verratakin kontakti-improvisaatioon, jossa molemmat seuraavat toistensa impulsseja ja toimivat niiden mukaisesti. Myös käsien käyttö on hänen mielestään suutelukokemusta vahvistava tekijä.

- Käsillä voi joko vahvistaa sitä viestiä, mitä antaa suutelemalla tai luoda vastakohdan sille. Voit esimerkiksi vetää tiukasti sen toisen ihmisen hiuksista tai pitää hänen kaulastaan tiukasti kiinni ja samalla ihan hellästi suudella tai vain hengittää hänen lähellään. Tai sitten voit suudella tosi kovaa ja silittää toisen otsaa, ohimoa tai takaraivoa ihan hellästi. Käsillä voi myös hyväillä kehon eri kohtia tai ottaa suutelukumppanin turvalliseen haliin, Merelä vinkkaa.

Kaisa Merelä vielä summaa, että hyvä suutelija on tilanteessa läsnä, kuuntelee toista ihmistä, pystyy rentoutumaan ja ymmärtää dynaamisuuden päälle. Plussaa on myös, jos on avoin kokeilemaan uusia asioita, mikäli sellaisia tilanteessa vastaan luontevasti tulee.

Himocast-jaksossa Kaisa Merelä ja Jenni Janakka puhuvat myös muun muassa siitä, miksi yleensä suljemme silmämme suudellessamme ja millaista tutkimusta suutelemisesta on tehty. Voit kuunnella koko jakson Podplay-palvelusta tämän linkin kautta.

Lue myös: Millaisia ovat seksitrendit vuonna 2021? Seksuaaliterapeutti kertoo

Lue myös: Uuden Netflix-sarjan ylistetyt seksikohtaukset tehtiin pilkuntarkasti - "Teimme paljon töitä"

Kilpailut

Uusimmat