Kuva: Shutterstock

Millaisia ovat seksitrendit vuonna 2021? Seksuaaliterapeutti kertoo

05.01.2021 21:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muun muassa meditatiivinen seksi tekee vahvasti tuloaan Suomeen.

Vuosi 2020 oli monella tavalla erikoinen. Se muutti meistä jokaisen arkea tavalla, johon emme olleet varautuneet. Ei siis ole ihme, että kulunut vuosi näkyy myös parisuhteissa sekä seksielämässä. 

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa, että vuonna 2021 etenkin neljä suurta muutosta näkyvät suomalaisten treffailukulttuurissa sekä seksielämän trendeissä. 

Yksi niistä on kiinnostus omaan seksuaaliterveyteen. Omasta seksuaaliterveydestä huolehtiminen koetaan vuonna 2021 tärkeäksi osaksi kokonaisuutta. Tämän lisäksi myös treffailukulttuuri vakavoituu. Kumppania etsiessä yhteisen arvomaailman jakaminen merkitsee yhä enemmän ja ketä tahansa ei olla valmiita tapaamaan kasvotusten tutustumisen alkumetreillä. Tämä pätee myös seksiin. Uuteen kumppaniin halutaan tutustua entistä paremmin ennen seksuaalista kanssakäymistä.

Yksi mielenkiintoisimmista trendeistä liittyy meditatiiviseen seksiin, joka rantautuu Lavikaisen mukaan Suomeen. Meditatiivisessa seksissä on kyse oman kehon tuntemuksiin keskittymisestä ja hetkestä nauttimisesta. Se on siis täydellistä vastapainoa koronan aiheuttamalle ahdistukselle ja stressille. Ideana on rauhoittua ja aistia tarkasti, miltä kehossa tuntuu. Seksuaalista meditaatiota voi siis harjoittaa yksin tai tuoda ajattelun mukaan seksiin kumppanin kanssa. Tärkeintä on edetä hitaasti ja olla suorittamatta seksiä tai tavoittelematta orgasmia.

Myös seksivälineiden käyttö monipuolistuu ja jako miesten ja naisten seksivälineisiin kapenee.  Erityisesti miehet löytävät naisille suunnatut seksivälineet, kuten värisevät hieromasauvat. Miesten seksivälineet, kuten masturbaattorit, tulevat niin ikään yleisesti hyväksytyimmiksi ja kasvattavat suosiotaan pariskuntien käytössä. 

Lue myös: Eikö parisuhteessasi ole seksiä? Asiantuntijat kertovat 10 syytä petipuuhien loppumiseen

Lue myös: Ääntely seksin aikana voi helpottaa naisen orgasmin saamista - katso miksi

Kilpailut

Uusimmat