Kuva: Elämäni Lappi

Juustoleipä on täydellinen herkku pakkaspäiviin - katso Sirly Ylläsjärven maukas resepti

15.01.2022 11:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Tämä resepti vie kielen menneessään!

Keittiömestari Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcastin uudessa jaksossa vieraana on Emma Kimiläinen. Jakson resepti on Sirly Ylläsjärven juustoleipä. Se on täydellinen herkku talvisiin pakkaspäiviin, leffailtaan tai vaikka mökille Lapin reissulle. Helppo valmistaa grillissä!

Raaka-aineet:

1 iso vaalea leipä, ranskanleipä tai vastaava

4 valkosipulinkynttä

1 nippu persiljaa

300 g voita

400 g raclettejuustoviipaleita

suolaa ja mustapippuria

Ohje:

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.

Lämmitä kaasugrilli tai hiiligrilli 200 asteeseen.

Leikkaa leipään viillot pitkittäin ja poikittain, kuten kuvassa. Nosta leipä Weberin paistovuokaan tai pannulle. Pilko kuorittu valkosipuli sekä persilja (säästä hieman viimeistelyyn) ja sekoita pehmeään voihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele välit reilusti valkosipulivoilla ja laita juustoviipale jokaiseen väliin.

Paista grillissä kunnes juusto on kunnolla sulanut. Koristele persiljalla ja tarjoile kuumana! Viinisuositus BOOM BOOM Syrah 2018.

Lue myös: Kun kerran teet napolilaisen pizzan, paluuta ei ole - ota Sirly Ylläsjärven resepti haltuun!

Podplay, Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat