Kuva: Mikko Räsänen

Karita Tykkä: "Koulumaailma on julma etenkin erilaisille nuorille"

10.02.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä kertoo haastattelussa, millaista on, kun oma lapsi joutuu kiusatuksi.

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä, 45, vieraili toimittaja Iriz Silanderin luotsaamassa Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastissa puhumassa urastaan, perheestään sekä hyvinvoinnista.

Hän kertoo joutuneensa seuraamaan sivusta poikansa joutumista kiusatuksi. Hän kuvailee 12-vuotiasta poikaansa, Lucaa, herkäksi ja erilaiseksi nuoreksi. Tämän vuoksi poika on joutunut kestämään kiusaamista.

- Onhan koulumaailma julma. Jos olet vähänkään erilainen, niin kyllähän siellä kiusataan. Jos et mene sen kaavan mukaan, mitä kaverit haluaisivat, Tykkä pohtii.

- Sitä aina välillä sydän syrjällään kuuntelee ja katselee näitä juttuja, hän jatkaa.

Hyvinvointivalmentaja kertoo, että hänen tärkein tehtävänsä vanhempana on valaa uskoa ja itseluottamusta lapseensa.

- Voin näyttää kotona omalla esimerkilläni, että olen juuri sellainen, kuin olen. Riippumatta siitä, mitä joku muu minusta ajattelee, Tykkä kertoo.

Hänen mukaansa kiusaamisen ei pitäisi antaa määrittää itseään. Tykkä pohtii maailmalla olevan paljon menestyneitä ihmisiä, joita on kiusattu koko heidän elämänsä ajan. Jotkut ovat kääntäneet kiusaamisen voimavarakseen.

Yksikin hyvä ystävä voi riittää

Tykkä pohtii Silanderille haastattelussa ystävyyssuhteiden merkitystä lapsille. Hänen mukaansa lapsi ei välttämättä tarvitse laajaa ystäväpiiriä, vaan jo yksikin hyvä ystävyyssuhde voi riittää lapselle.

Ystävyyssuhteiden on todettu edistävän lasten hyvinvointia. Lapset kokevat ystävyyssuhteiden kautta tulevansa hyväksytyksi ja olevansa arvostettuja. Hyvä ystävä auttaa siis lapsen itsetunnon kehityksessä.

Tykkä kertoo, että vaikkei kiusaaminen tunnu hänen poikansa mielestä mukavalta, niin poika pystyy kuitenkin asettumaan kiusaamisen yläpuolelle.

- Eihän se kiusaaminen hyvältä tunnu. Hän kuitenkin ajattelee, että kiusaavat jos kiusaavat, Tykkä summaa.

Haastattelussa hyvinvointivalmentaja kertoo myös omasta työstään ja arjestaan. Hän kertoo myös, kuinka hän on mahdollistanut itselleen oman näköisensä elämän.

Koko jakso on kuunneltavissa Podplaysta.

Lue myös: Esko Eerikäinen avoimena ensimmäisestä avioerostaan

Lue myös: Mervi Kallio on kohdannut urallaan monia supertähtiä - "Ajattelin, että nyt näen todellisen diivan"

Lue myös: Piritta Hagman muistaa edelleenkin Miss Skandinavia -alusvaatekohun - "Johtaja läksytti minua"

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat