Kuva: Janita Mutanen

Jos saisit kuunnella vain yhtä ysärihittiä loppuelämäsi ajan, mikä se olisi? Radiojuontaja paljastaa

03.04.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Vuosikymmenten taisto alkaa taas! Kumpi voittaa, kasari vai ysäri?

Jos juontaja Kimmo Sainion, 43, tulisi valita yksi kappale 90-luvulta, jota hänen tulisi kuunnella loppuelämänsä ajan, mikä se olisi?

Vastaus kysymykseen löytyy jutun lopusta.

Retro on ollut muotia jo vuosia. Takavuosien hittibändejä, löysiä collegeita sekä raitaverkkareita on vilissyt täry- ja verkkokalvoilla. Aivan, kuin myös ohuet kulmakarvatkin olisivat tekemässä varovaista paluuta.

Nähtäväksi jää, miten käy kulmakarvamuodin, mutta 80-luvun ja 90-luvun välinen mittelö käynnistyy tänään toisen tuotantokauden merkeissä. Kasari vs. Ysäri -paneeli on Sainion juontama paneelipodcast, jossa mittaa ottavat toisistaan radiokanava Kasarin juontajat Minna Ottavainen ja Salsa Sinisalo sekä Ysäriltä tutut Rea Tallgren ja Jani Jääskeläinen.

Sarjassa kahden eri vuosikymmenen edustajat ottavat mittaa toisistaan omilla nuoruusmuistoillaan ja -kokemuksillaan.

Sainio kertoo, että Kasari vs. Ysäri -paneelin viehätys on siinä, että studiossa on neljä ihmistä, joista kukin tulee erilaisista taustoista. Toisistaan poikkeavat nuoruusmuistot aiheuttavat väistämättä yhteentörmäyksiä.

- Henkilökemiat ja hahmot tekevät sarjasta hauskan, koska niillä saadaan aikaan sitä vastakkainasettelua.

(kuva: Janita Mutanen)

Sainiolle 90-luku on erityisen lähellä sydäntä. Ei vain sen vuoksi, että hän toimii juontajana vuosikymmenen nimeä kantavalla radiokanavalla, vaan myös siksi, että silloin on tapahtunut paljon juontajalle henkilökohtaisesti merkittäviä asioita.

- Olen 90-luvulla aloitta DJ-uran. Olen 90-luvulla ryhtynyt unelmoimaan radioalasta. Olen aikoinani tanssinut hiphopia ja street-dancea. Voitin kaksi pääkaupunkiseudun mestaruutta 90-luvulla, Sainio summaa.

- Ja se musiikki. Ei pelkästään eurodance, vaan siellä on hiphopia, klubimusiikkia ja kaikkea. Se on valtavan iso osa omaa nuoruutta ja musiikkimakua, joka itsellä on, hän pohtii.

Hänen mukaansa ihmisille ne ajanjaksot, jolloin on alkanut ymmärtämään elämästä ja maailmasta, ovat usein niitä merkittävimpiä. Niiltä ajanjaksoilta löytyy yleensä asioita, jotka ovat rakkaita läpi elämän.

Mikä oli Sainion valinta elämänsä ainoaksi ysärikappaleeksi? Faithlessin Insomnia.

Voit kuunnella uuden tuotantokauden avausjakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Maria Veitola peräänkuulutti ysärin unohdettua trendiä ja mielipiteet jakautuivat - ikävöitkö itse?

Lue myös: Mikä ysärihitti kuvaa luonnettasi parhaiten? Hauska testi paljastaa persoonallisuutesi piirteitä

Lue myös: Kuinka hyvin muistat 90-luvun lastenohjelmat? Tee testi, joka herättää nostalgiaa

Voice.fi, Kasari, Ysäri ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat