Kuva: Henna Immonen

Poron fileet taipuvat kokin käsissä maukkaaksi grilliruoaksi - rohkealle naiselle rohkea ruoka

09.04.2022 14:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huippukokki Sirly Ylläsjärvi suunnitteli Alisa Siepille reseptin, joka vie kielen mennessään.

Elämäni Lappi -podcastin tuoreessa jaksossa huippukokki Sirly Ylläsjärvi, 35, saa vieraakseen niin ikään pohjoisesta kotoisin olevan markkinoinalan ammattilaisen, Alisa Siepin, 22. Sieppi kertoo jaksossa uudesta urastaan ja millä tavoin pääsi tekemään unelmiensa työtä. Nuoresta iästä huolimattaan Sieppi työskentelee myös yrittäjänä, jossa hän keskittyy vaikuttajien managerointiin.

(kuva: Alisa Sieppi)

Ylläsjärven mielestä rohkealle naiselle sopiikin rohkea ruoka. Grillatut poron fileet vievät taatusti kielen mennessään.

Ylläsjärvi kertoo käyttäneensä fileen valmistukseen pellettigrilliä.

Poron fileet

2 poron ulkofilettä

2 valkosipulin kynttä

1 dl tuoretta basilikaa

1 dl tuoretta timjamia

1 dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Polta poron fileistä kalvot. Laita loput aineet mortteliin ja sekoita hyvin tahnaksi. Marinoi fileitä huoneenlämmössä 2 tunnin ajan. Grillaa 250 asteessa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Anna vetäytyä foliossa noin 7 minuutin ajan.

Tarjoile grillatun varhaiskaalin, perunoiden ja hollandaisekastikkeen kanssa.

(kuva: Henna Immonen)

1 kg varhaiskaalia

Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, pyöritä oliiviöljyssä ja mausta suolalla.

1 kg punaisia/ jauhoisia perunoita

Keitä perunat varoen kuorineen, kunnes ne ovat kypsiä. Varoen siksi, että kyseessä on jauhoinen peruna, joka hajoaa helposti keittäessä. Kun perunat ovat kypsiä, pyöritä ne oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Grillaa muutaman minuutin ajan, jotta saadaan herkullinen grillin maku. Perunat voidaan grillata myös raakana, mutta se vie pidemmän aikaa.

Hollandaisekastike

5 huoneenlämpöistä keltuaista

250g voita

2 rkl valkoviinietikkaa

4 rkl vettä

2 rkl sitruunan mehua

1 tl suolaa (maista ennen lisäämistä)

Sulata voi kattilassa. Laita toiseen kattilaan etikka, vesi ja keltuaiset.

Lähde kypsentämään keltuaisia koko ajan voimakkaasti sekoittaen ja siten, ettei lämpö ole liian kova. Keltuaisista ei saa tulla rakeista massaa. Kun keltuaisvaahto on kuohkeaa ja keltuaisiet ovat kypsiä, lisää hieman jäähtynyt voi nauhana joukkoon, edelleen sekoittaen.

Mausta sitruuna mehulla ja suolalla.

Ylläsjärvi suosittelee jaksossa myös viiniä, joka täydentää makukokonaisuuden. Kuuntele koko jakso alta tai Podplaysta.

Lue myös: Hirviburgeri tuo Lapin makua arkeen - ota haltuun keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti

Lue myös: Vegaaninen ohratto ja hampputofu - huippukokin resepti osoittaa, ettei vegaaninen tarkoita mautonta

Lue myös: Herkullinen rapurisotto maistuu ympäri vuoden - katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti!

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat