Kuva: Discovery+ / TV5

Sergey Hilman teki tosi-tv-ohjelmassa päätöksen, joka sai kuvaajatkin itkemään - "Elämäni pelottavin hetki"

23.09.2022 16:15 - Iiro Myllymäki

Sergey Hilman kertoo Cheers to Ugly Me -podcastissa, että Marko Björs - Rakkauden seikkailu -ohjelmassa hänen tekemänsä yllätyspäätös johti hienoon hetkeen.

Sergey Hilmanin ja Sini Sabotagen pitämän Cheers to Ugly Me -podcastin neljännen jakson aiheena on reality-sarjat, joissa kaksikko on ollut mukana. Hilman tuli suuremmalle yleisölle tunnetuksi TV5:llä ja Discovery+:ssa esitetystä sarjasta Marko Björs – Rakkauden seikkailu. Tämän jälkeen Hilman on osallistunut kahteen muuhunkin tosi-tv-ohjelmaan, joista hän ei vielä voi paljastaa enempää. Rakkauden seikkailu oli viime keväänä esitetty deittiohjelma, jossa ensimmäistä kertaa Suomen televisiohistoriassa osallistujat olivat seksuaalivähemmistöön kuuluvia. Kouluratsastaja Marko Björs etsi ohjelmassa itselleen kumppania kymmenen miehen joukosta.

Hilman kertoo podcastissa, että hän ei ollut heti innoissaan lähtemään ohjelmaan mukaan, mutta lopulta se oli käänteentekevä kokemus.

- Se muutti koko elämäni, koska ennen sitä en ollut puhunut suhteistani julkisesti. Kun minua pyydettiin ohjelmaan, aloin vain nauraa. Ajattelin, että en todellakaan mene. En ole koskaan unelmoinut reality-urasta, Hilman sanoo.

Kun hänelle soitettiin asian tiimoilta toiseen kertaan, hän päätti tarttua tilaisuuteen.

- Se oli koronavuosi. Menetin kaikki tulonlähteeni, suhteeni, asunnon, kaiken ja olin sinkku. Mietin, että no miksi ei.

Sini Sabotagella ja Sergey Hilmanilla on kokemusta tosi-tv:n tekemisestä. (kuva: Sara Taussi)

Yllätyspäätös johti itkuun

Nyt Hilman kuvailee ohjelmaa elämänsä hulluimmaksi kokemukseksi. Ohjelmaa kuvattiin Etelä-Afrikan upeissa maisemissa, ja sinkkumiehet asustivat yhdessä luksusvillassa. Björsin kanssa käytiin hulppeilla yksilö- ja ryhmätreffeillä.

Björs pudotti osallistujia yksi kerrallaan, ja Hilman pääsi ohjelmassa viimeisen kolmen miehen joukkoon. Tässä kohtaa hän teki yllättävän ratkaisun. Osallistujat pääsivät järjestämään Björsille treffit, ja Hilman päätti pyytää illalliselle myös kaksi muuta jäljellä olevaa miestä. Hän koki omat tunteensa epävarmoiksi ja sanoi, että hän ei saa Björsiltä selkeitä merkkejä tämän tunteista. Hilman pudotti uutispommin ja sanoi, että hän päättää itse lähteä pois ohjelmasta.

Hilman paljastaa Cheers to Ugly Me -podcastissa, että teki päätöksen kotiin lähtemisestä illallista edeltävänä päivänä. Tunnereaktiot uutiseen olivat illallisella voimakkaita.

- Kun istuimme dinneripöydässä, se oli elämäni pelottavin hetki. Se että joudun kertomaan tämän asian, eikä kukaan tiedä tästä etukäteen. Kaikki itkivät. Minä itkin, Marko itki ja pojat itkivät. Katsoin, että takana myös ihmiset, jotka kuvasivat, itkivät. Se oli hieno hetki, vaikka itse sanonkin, Hilman kertoo.

Hilman muistelee olleensa väsynyt odottamaan Björsiltä selkeitä signaaleja tämän tunteista. Hän myös aisti, että muilla osallistujilla Rünnolla ja Ticolla oli vahvemmat tunteet Björsiä kohtaan kuin hänellä.

Mies yllättyi lopulta ohjelman saamasta huomiosta ja suosiosta ja siitä, miten moni on häntä lähestynyt ohjelman myötä. Hilmanin mielestä ohjelma oli tärkeä tasa-arvoteko, sillä aiemmin Suomessa ei ollut nähty homoseksuaalien deittiohjelmaa.

- Yhteiskunnan näkökulmasta on tärkeää, että tämä ohjelma tehtiin.

Koko podcast-jakson voit kuunnella alta tai Podplaysta. Jaksossa Sini Sabotage muun muassa kertoo Idols-tuomaroinnistaan ja kaksikko puhuu tosi-tv-ohjelmista saamastaan palautteesta.

Lue myös: Marko Björsiä jännitti lähteä uraauurtavan tv-ohjelman tähdeksi - "Teenkö itsestäni koko kansan pellen?"

Lue myös: Sini Sabotage ja Sergey Hilman raottavat yksityisyyttään podcastissaan: "Tämä on paras väylä sille"

Voice.fi ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat