Kuva: Emmi Moilanen

Sini Sabotage paljastaa: aikooko artisti julkaista vielä omaa musiikkia?

17.11.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Sini Sabotage toivoo saavansa kokea olevansa arvostettu taiteilijana.

Rap-artisti Sini Sabotage nousi 2010-luvulla rytinällä suuren yleisön tietoisuuteen julkaistuaan Levikset repee -kappaleensa. Kolme albumia julkaissut artisti on esiintynyt yhdessä lukuisten artistien, kuten Alman, Pyhimyksen sekä viimeisimpänä Pihlajan kanssa.

Nyt lähes vuosikymmen myöhemmin artisti kertoo Cheers to Ugly Me -podcastissa olevansa epävarma siitä, tuleeko hän enää julkaisemaan omaa musiikkia.

- En nyt oikein osaa tuohon vastata, artisti vastaa podcastin kuuntelijan lähettämään kysymykseen liittyen Sabotagen musiikkiuran jatkoon.

- Minusta on aivan ihanaa, kun ihmiset ovat pyytäneet tekemään featteja... Levy-yhtiöt ovat kiinnostuneita. Se on mieltä ylentävää, ja siitä tulee väkisinkin sellainen olo, että 'okei, ehkä tässä pitäisi vielä musaa tehdä', Sabotage pohtii.

- En halua olla pienimmälläkään tasolla riippuvainen musan tekemisestä, artisti täräyttää.

- Se jos joku tappaa luovuuden, se jos joku saa sut tekemään huonoja ratkaisuja, hän valottaa ajatuksiaan.

Artisti toteaa jaksossa, ettei halua sulkea itseltään ovia musiikinteon suhteen, mutta hänen mukaansa oman musiikin julkaiseminen ei ole hänen ensisijainen tavoitteensa.

Sabotage kuvailee halunneensa pitää ohjat käsissään musiikkia tehdessään. Hän halusi olla mukana musiikin tekemisen jokaisella osa-alueella.

- Löysin jatkuvasti itseni tilanteesta, jossa olin huoneessa vaikka viiden ihmisen kanssa, joista kaikki muut saivat palkkaa, paitsi minä, artisti muistelee.

- Siitä tulee helposti sellainen olo, että 'tämä on tyhmintä, mitä ihminen voi tehdä. Että täällä minä pyörittelen menemään helvetin kallista harrastusta ja ota koko ajan takkiin, Sabotage tokaisee.

Artisti kertoo jaksossa haluavansa kokea olevan arvostettu artistina. Hän kertoo musiikinteon olevan henkisesti raskasta, kun kappale saattaa muuttua tekoprosessissa hyvinkin erilaiseksi kuin artisti oli alun perin ajatellut.

Sabotage ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta oman musiikin tekemiseen.

- Niin kauan kuin olen osannut puhua, niin olen tehnyt musiikkia, niin onhan se minussa vahvasti. Mutta en suostu olemaan narri, artisti summaa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Puhelu oudosta numerosta avasi Sini Sabotagelle ainutlaatuisen tilaisuuden - 'Cheek vastasi puhelimeen'

Lue myös: Sini Sabotage muistelee ohjelmaa, jossa hän luki saamiaan kommentteja - "Huora, huora, huora"

Lue myös: Sini Sabotage katsoi vanhoja Idols-tuomarointipätkiään ja teki hauskan huomion - 'Olin pihalla kaikesta'

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat