Kuva: Laura Kiuru

Samuli Sirviö on tekijä hittien takana - nimeää itselleen erityisen tärkeät kappaleet

19.01.2023 22:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Samuli Sirviö on muusikko ja tuottaja, jolla on sormensa pelissä useissa hittikappaleissa. Hän kuitenkin paljastaa podcastissa viisi kappaletta, jotka ovat hänelle erityisen tärkeitä.

Radiokanava Ysärin juontajana tunnetun Kimmo Sainion, 43, nimeä kantavan Sainio Show -podcastin tuoreessa jaksossa vierailee musiikkituottaja Samuli Sirviö, 37.

Sirviö palkittiin vastikään saavutuksistaan Emma-gaalassa vuoden tuottaja -palkinnolla, mutta hän on ehtinyt tekemään urallaan paljon muutakin. Hän on muusikko, tuottaja, kitaristi, säveltäjä ja sanoittaja. Uransa aikana hänet on palkittu viidesti musiikkialan Emma-palkinnolla.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tuottelias musiikkialan tekijä kertoo jaksossa harvoin palaavansa valmiiden tuotostensa pariin, mutta siitä huolimatta usko omaan tekemiseen on vahva.

- Uskon kaikkeen, mitä teen, Sirviö toteaa.

Eikä ole ihme, että uskoa löytyy. Hän on nimittäin työskennellyt vuosien saatossa useiden tunnettujen artistien kanssa. Lista on pitkä: Pyhimys, Mikael Gabriel, Ressu Redford, Jannika B, Cheek, Ellinoora. Lista on loputon.

Sirviö kertoo rakastavansa työtään ja musiikkia, joten töitä kahmii mielellään ja studion tiloista löytyy sohva, jolla voi tarvittaessa levähtää.

Rajat on kuitenkin oltava. Sirviö haluaa työnjälkensä olevan laadukasta, joten määräänsä enempää töitä ei voi ottaa.

- En halua tehdä paskaa, hän toteaa.

Viisi erityistä kappaletta

Monen kappaleen takana ollut Sirviö summaa viisi itselleen erityisen tärkeää kappaletta.

Antti Tuiskun Hyökyaalto kappaleessa Sirviö työskenteli tuottajan roolissa. Hänen mukaansa kappale oli jo demovaiheessa erityinen kappale. Yli 10 vuotta vanha kappale saa Sirviön myös muistelemaan nuoruuttaan ja uransa alkuvaiheita.

Ellinooran Elefantin paino on kappale Sirviön ja Ellinooran yhteisen uran alkuvaiheilta. Sirviö kertoo kappaletta soitetun keikoilla jo ennen sen julkaisua, ja hänen mukaansa se ei ole tärkeä ainoastaan hänelle itselleen, vaan myös monille muille ihmisille. Tästä hän kertoo olevansa erityisen kiitollinen.

Kolmanneksi itselleen erityiseksi kappaleeksi hän nimeää laulaja Antti Ketosen Olisitpa sylissäni -kappaleen.

- Tämä oli tavallaan käänteentekevä kappale urallani, Sirviö kuvailee kappaletta.

Sirviö kertoo levy-yhtiön edustajan soittaneen hänelle pyytäen tältä ajatuksia kappaleesta. Ketosen kappale tekikin vaikutuksen tuottajaan. Kappaleen takana on useita nimekkäitä tekijöitä, mutta hän kertoo tuottajan roolin olleen tuotannon toteuttamisessa. Kappaleessa oli siis elementit olemassa, mutta lopullinen tuote on tuottajan käsialaa.

Tuottaja nimeää jaksossa vielä kaksi itselleen erityisen tärkeää kappaletta, joita hän on saanut olla tekemässä.

Voit kuunnella jakson alta sekä Podplaysta.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 17.5.2022.

Lue myös: Nuori suomalaisartisti otti ohjat omiin käsiinsä - sinnikkyys palkittiin levytyssopimuksella

Lue myös: Muusikko Bessin intohimo musiikkiin syntyi pop-maailman legendan innoittamana - 'Tota mä haluan tehdä'

Lue myös: Ilkka Alangon äidin ikkunasta työnnettiin valokuva - "Tämä on Ilkan lapsi"

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat