Kuva: Riia Frost

Muusikko Bessin intohimo musiikkiin syntyi pop-maailman legendan innoittamana - 'Tota mä haluan tehdä'

03.05.2022 15:45 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Musiikki on ollut osa Bessin elämää hyvin nuoresta pitäen.

Muusikko Bess, on tehnyt pitkän uran musiikin parissa, ja nuori artisti otti hiljattain osaa tuoreella Ram pam pam -kappaleellaan UMK-laulukilpailuun, jonka voittaja edustaa Suomea muutaman viikon kuluttua käytävissä Euroviisuissa. Vaikka tällä kertaa edustajan paikka meni sivu suun, kertoo muusikko keikkakalenterinsa olevan täynnä vuoden loppuun saakka.

(kuva: Riia Frost)

Erilaisia tyylejä musiikissaan yhdistävä Bess on saanut kipinänm musiikkiin jo hyvin nuorena. Hän kertoo Sainio Show -podcastin haastattelussa huumaantuneensa edesmenneen pop-musiikin ikonin, Michael Jacksonin, tehneen vaikutuksen häneen jo varsin nuorella iällä.

- Muistan erittäin voimakkaasti sen, kun äiti näytti minulle Jacksonin vuoden 1997 Helsingin keikan, artisti muistelee.

- Menin ihan sekaisin siitä. Ajattelin, että tämä ei ole todellista. Tämä on siisteintä ikinä, haluan tehdä tuota samaa, Bess kertoo podcastin juontajalle, Kimmo Sainiolle.

(kuva: Riia Frost)

Tiensä musiikin parissa Bess kertoo aloittaneensa pianotunneilta, jonne erityisesti hänen isoäitinsä kannusti nuorta. Klassisen pianonsoiton parissa artisti viettikin vuosia, kunnes hänestä alkoi tuntumaan, että laulaminen on enemmän hänen juttunsa.

- Johonkin 10 - 11 vuotiaaksi asti hermo kesti, kunnes totesin, että tämä ei ole minun juttuni, Bess naurahtaa.

Artisti ei kuitenkaan luopunut täysin pianonsoitosta, mutta siirtyi opiskelemaan pop- ja jazz-musiikkia klassisen sijaan.

Musikaalisuus on tullut Bessille verenperintönä. Hän kertoo isoisänsä olleen ammatiltaan viuluntekijä. Myös artistilta itseltään löytyy viulu, vaikkei hän sitä osaakaan soittaa. Arvokas soitin on tallessa artistin isällä.

- Se on isälleni pyhä esine. Olemme tehneet sopimuksen, että hän pitää viulustani huolta ja minä puolestan huolehdin isoäitini pianosta, Bess toteaa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Ilkka Alangon äidin ikkunasta työnnettiin valokuva - "Tämä on Ilkan lapsi"

Lue myös: Nuori suomalaisartisti otti ohjat omiin käsiinsä - sinnikkyys palkittiin levytyssopimuksella

Lue myös: XL5-yhtyeen Mika Ikonen ihmettelee Kaunis peto -kappaletta - "Se on sellainen Tiku ja Taku -soundi"

Voice.fi, Podplay ja Ysäri ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat