Kuva: Senja Rapila

Pepe Willberg avoimena Mestarit-ajoista - "Tiesimme, että se on hetken juttu"

29.03.2023 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

1990-luvulla Willberg esiintyi Mestarit-kokoonpanossa Hectorin, Kirkan ja Pave Maijasen kanssa. Kokoonpano myi loppuun areenoja ja esiintyi myös kymmenille tuhansille ihmisille Helsingin Olympiastadionilla.

Muusikko-laulaja Pepe Willberg, 76, on tehnyt uraa Suomessa jo 1960-luvulta alkaen. Willberg on yksi tunnetuimmista suomalaismuusikoista maassamme, mutta mies ei halua, että häntä kutsutaan legendaksi.  

- En koskaan tavoitellut mitään merkittävää. Halusin vaa soittaa hyviä biisejä ja haluan sitä edelleen, Willberg kertoo Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa juontaja Esko Eerikäiselle

- En kaipaa arvonimiä. Se tuntuu kivalta, kun joku sanoo "älä vain koskaan lopeta laulamista".

Willberg juhlii 60-vuotista uraansa sekä albumilla Muuttuvat tiet että samannimisellä elämäkertakirjalla. Willberg on aina tehnyt uraansa omilla ehdoilla.

- Olen päässyt livahtamaan aina hyvään seuraan ja sillä tavalla se on mennyt, Willberg nauraa. 

1990-luvulla Willberg esiintyi Mestarit-kokoonpanossa Hectorin, Kirkan ja Pave Maijasen kanssa. Kokoonpano myi loppuun areenoja ja esiintyi myös kymmenille tuhansille ihmisille Helsingin Olympiastadionilla. Mestarit Areenalla -live-albumi on myös yksi kaikkien aikojen myydyimmistä albumeista Suomessa. 

- Tavallaan se oli neljän miehen bändi, mutta siinä ei ollut puristavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, Willberg muistelee. 

- Olimme vanhoja tuttuja, esimerkiksi Maijasen kanssa musisoimme jo 1970-luvulla, ja se yhteinen sävel löytyi helposti. Pyörimme jo nuorina samoissa piireissä ja kaikki silloin tunsivat toisensa.  

Willberg ja muut tiesivät jo heti alussa, että kyseessä ei ole pitkäikäinen kokoonpano. 

- Olimme niin pitkällä jo omissa touhuissamme, ettei siinä tavallaan muodostunut sellaista "me-henkeä". Se oli kivaa aikaa eikä meillä ollut suunnitelmia. Tiesimme, että se oli hetken juttu. 

Haastattelussa Willberg ja Eerikäinen puhuvat kattavasti muusikon urasta. Millaisia haaveita hänellä vielä on? Millaista keikkailu oli ennen ja miten se on muuttunut? 

Kuuntele koko jakso alta tai suoraan Podplaysta. 

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Warner Music pahoittelee Mestarit Areenalla -paluun synnyttämää mielipahaa: "Teimme virheen"

Lue myös: Pepe Willberg muistelee Frediä: "Hän on poissa, juuri, kun meidän piti kokoontua"

Kilpailut

Uusimmat