Kuva: Miia Sahari

Kimanttia-podcastin livelähetys kokosi lätkäfanit yhteen ympäri Suomen - "Tulimme aistit avoinna"

24.08.2023 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kaapelitehtaalle kerääntyi kymmenittäin kiekkofaneja seuraamaan Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen luotsaaman Kimanttia-podcastin livelähetystä, jossa kutkuteltiin kiekkokansan nauruhermoja.

Kymmenittäin jääkiekkofaneja kokoontui Helsingin Kaapelitehtaalle seuraamaan jääkiekkolegenda Kimmo Timosen, 48, ja selostaja Antti Mäkisen luotsaaman Kimanttia-podcastin livelähetystä. Tapahtuman juontajana toimi Radio Citylta tuttu juontaja Mikko Honkanen.

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen ovat juontaneet Kimanttia-podcastia vuodesta 2018 lähtien. (kuva: Miia Sahari)

Radiojuontaja Mikko Honkanen toimi illan isäntänä. (kuva: Miia Sahari)

Faneja oli saapunut paikalle ympäri Suomen. Kiekkointoilijoita oli niin pääkaupunkiseudulta, Kalajoelta, Jyväskylästä kuin Marttilasta. Fanien yllä oli nähtävillä jääkiekkoaiheisia pelipaitoja, lippalakkeja ja pipoja, jotka saivat illan mittaan koristeeksi Timosen nimikirjoituksia.

Livelähetystä oli mahdollista päästä seuraamaan voittamalla liput radiokanava Radio Cityn järjestämän kilpailun kautta.

- Ihmiset pääsivät tänne kilpailun kautta, joten he ovat ihan autenttisia Kimanttia-faneja, Mäkinen kuvailee lähetystä seurannutta yleisöä.

(kuva: Miia Sahari)

Timonen on pitkän uran NHL:ssä tehnyt jääkiekkolegenda. Vuonna 2015 eläköitynyt kiekkoilija aloitti uransa jo 90-luvun alussa.

Mäkinen puolestaan vaihtoi nuorella iällä kiekkokaukalon selostuskoppiin selkäleikkauksen jälkeen.

Vuonna 2018 NHL-aiheinen Kimanttia-podcast näki päivänvalon ja lähes viisi vuotta myöhemmin kaksikko luotsasi ensimmäisen livelähetyksensä.

Kokeneet sananiekat eivät juurikaan jännittäneet liveyleisön edessä esiintymistä.

- Tulimme aistit avoinna ja täynnä mahdollisuuksia, Mäkinen kommentoi livelähetykseen valmistautumista.

Timosen ja Mäkisen keskinäinen sanailu oli kuin hunajaa kiekkofanien korville. Vitsit saivat tämän tästä yleisössä aikaan naurunremakan. Kaksikko kertoi tarinoita laidasta laitaan, joten illan aikan Timonen ja Mäkinen jakoivat muistojaan niin armeija-ajoilta kuin pukukopeista.

- Piti olla tunnin lähetys, mutta puolitoista tuntia meni aikaa tähän meidän höpötykseen. Mutta se kuuluu tähän meidän tarinaan, Timonen kuvailee lähetyksen kulkua.

- Tuossa viisi minuuttia ennen lähetyksen alkua emme tienneet, mistä lähdemme puhumaan. Meillä on sellainen tapa, että kun laitamme punaisen valon päälle, niin sitten lähdemme jostain liikkeelle ja päädymme johonkin, selostajakonkari paljastaa.

- Sanoinkin tuossa, että tästä voisi tehdä perinteen, Timonen summaa.

Kuuntele tallenne Kimanttia-podcastin live-lähetyksestä alta sekä Podplaysta.

Kimanttia-podcast käynnistyy jälleen syksyllä, ja kaksikko odottaakin jo innolla podcast-kauden käynnistymistä.

Timosen mukaan Kimanttia-podcastin juontaminen on pitänyt hänet kiinni NHL-maailmassa myös aktiiviuransa lopettamisen jälkeen.

- Tämä on ollut minulle sellainen viikon kohokohta. Mutta myös vähän sellainen henkinenkin rentoutuminen tapahtuu jopa sen aikana, Timonen kuvailee podcastin merkityksestä itselleen.

Lue myös: Rane Raitsikka kommentoi Nirvanan Smack-esitystä - "Ei vetänyt hirveän hyvin"

Lue myös: Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen juontavat suosittua podcast-sarjaa - suunnattu etenkin NHL-faneille

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat