Kuva: Warner Music Finland / Ville Juurikkala

Olli Halosen maailma romahti, kun Satin Circus floppasi - "Olin 100 prosenttisen varma, että meistä tulee Coldplay"

18.09.2023 22:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Halonen kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että vaikeudet ovat opettaneet hänelle nöyryyden lisäksi myös paljon musiikkibisneksestä.

Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastin tuoreimmassa jaksossa vierailee artisti Olli Halonen. 8. syyskuuta debyyttialbuminsa Olli Halonen julkaissut artisti tunnetaan muun muassa jättihiteistään Pohjola sekä Suomen kesä. Artisti on kerännyt pelkästään Spotifyssä miljoonia kuuntelukertoja ja hänet myös palkittiin alkuvuonna Emma Gaalassa Vuoden Iskelmä -palkinnolla ja Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnolla. 

Halonen kertoo podcastissa, ettei tie menestykseen ole kuitenkaan ollut helppo. Hän vaikutti ennen soolouraansa Satin Circus nimisessä yhtyeessä, joka oli isossa nosteessa 2010-luvulla. Yhtye sijoittui toiseksi vuoden 2015 UMK-kilpailussa biisillään Crossroads. Hypetyksestä huolimatta yhtyeen tarina ei kuitenkaan lähtenyt lentoon. 

- Se kokemus siitä, että asiat lähtee, mutta tulee se epäonnistuminen ja vähän niinkuin menetät kaiken, on tietyllä tavalla ytimessä kaikessa siinä mitä teen nyt, Halonen sanoo.

- Musiikkibisnes jotenkin odotti, että meistä tulisi seuraava The Rasmus ja meitä kohdeltiin myös sillä tavalla ja se oli hurjaa aikaa. Kunnes sitten tuli se ensimmäinen single ja tultiin 10 000 metristä mahaplätsillä suoraan maahan. Ei siinä tapahtunutkaan yhtään mitään, artisti muistelee yhtyettä.

Yleisö ei lopulta ottanut bändiä omakseen ja singlet eivät keränneet striimauksia.

- Maailma romahti. Olin 100 prosenttisen varma, että meistä tulee Coldplay, Halonen kertoo tuntemuksistaan. 

Halonen kertoo ymmärtäneensä kokemustensa kautta, että menestys ei ole taattua tai ikuista ja musiikkibisneksessä ovi saattaa käydä artisteille tiheeänkin tahtiin. Artisti kertoo, että epäonnistumiset ovat opettaneet hänelle nöyryyttä. Nykyinen menestys soolouralla on myös tuonut sisäistä rauhaa.

- On se pelko aina, että mitä seuraavaksi, mutta samaan aikaan kehossani on rauha, että kaikki on hyvin.

- Vaikka mun pitää jatkaa paljon duunia ja löytää uusia onnistumisia tulevaisuudessa ja tulee varmasti niitä todella vaikeitakin hetkiä, niin kuitenkaan ei ole aamuisin pelko se ensimmäinen olo, vaan sellainen, että ihanaa, uusi päivä, Halonen huokaisee.

Voit kuunnella koko jakson alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Mitä ystävät olivat mieltä Mustajärven päätöksestä jättää Popeda? Artisti kertoo

Lue myös: Blind Channel noloimmista keikkakokemuksistaan: "Hiukset syttyivät tuleen"

Lue myös: Stam1nalta uutta musiikkia - "Tämä kirskauttaa aarreaitan ovet auki"

Kilpailut

Uusimmat