Kuva: Bauer Media

Mitä ystävät olivat mieltä Mustajärven päätöksestä jättää Popeda? Artisti kertoo

13.09.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mustajärvi muistelee samalla traagista hetkeä, jolloin Popeda meinasi ensimmäisen kerran laittaa pillit pussiin.

Soolouralle Popedasta siirtynyt Pate Mustajärvi, 67, on tällä hetkellä keikkatauolla. Artisti keskittyy uuden musiikin julkaisemiseen, tulevaan kirjaansa sekä rauhallisempaan elämään. Keikkoja mies tekee todennäköisesti syksyllä 2024.

Popedan ensimmäinen keikka oli vuonna 1978 ja tämän jälkeen Mustajärvi on keikkaillut yli 45 vuotta ympäri Suomen. Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Mustajärvi pohtii, mikä on ollut hänen suosikkivuosikymmenensä ihmisenä.

- Ehdottamasti viimeiset 10 vuotta. Olen siitä nöyrän kiitollinen. Toisaalta myös asiat tulevat silloin kun tulevat ja niin sen pitää mennä. Juttelin tuossa juuri Laculle [Lahtinen, Popedan rumpali] ja Lacu sanoi jo 10 vuotta aikaisemmin ennen Popedaan liittymistä, että haluaisi olla Popedan rumpali. Luojan kiitos hän ei liittynyt silloin, Mustajärvi kertoo juontaja Esko Eerikäiselle

Mustajärvi lauloi viimeisen keikkansa Popedan laulajana 2. syyskuuta loppuunmyydyn Ratinan stadionin edessä.  Yksi tärkeä asia Mustajärven ylä- ja alamäissä ovat olleet ystävät, jotka ovat olleet lapsuudesta lähtien Mustajärven tukena.

Eerikäinen kysyy, mitä ystävät olivat mieltä siitä, että Mustajärvi jätti Popedan? 

- Jokainen heistä sanoi, että ratkaisu oli aivan oikea. Ensimmäisen kerran ajattelin jättäväni Popedan silloin kun Arwo kuoli. Silloin monet sanoivat, että älkää lopettako, ja hyvä, että emme tehneet niin, sillä myös Arwon leski toivoi, että yhtye jatkaa. 

Popedan alkuperäinen kitaristi Tapani ”Arwo” Mikkonen menehtyi vuonna 1986. 

Voit kuunnella koko Mustajärven haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Mustajärvi kertoo muun muassa Popedan viimeisestä keikasta, soolourastaan sekä vanhemmuudesta.

Mustajärven uuden Hei äijä -kappaleen voit kuunnella alta tai täältä.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Pate Mustajärvi kommentoi spekulaatioita hänen ja Popedan jäsenten väleistä - "Paskapuhetta"

Lue myös: Pate Mustajärvi julkaisee kirjan - perustuu rokkarin päiväkirjamerkintöihin

Kilpailut

Uusimmat