Kuva: Juha Metso / AOP

Blind Channel noloimmista keikkakokemuksistaan: "Hiukset syttyivät tuleen"

30.08.2023 22:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blind Channelin laulajat Niko Moilanen ja Joel Hokka vierailivat Radio Cityn haastattelussa uuden Deadzone-kappaleen tiimoilta.

Blind Channel on kiertänyt kattavasti suomalaisia medioita, sillä yhtye julkaisi vastikään uuden kappaleen Deadzone.

Yhtyeen laulaja Niko Moilanen kertoo Radio Cityn haastattelussa juontaja Salla Ahtolalle, että Blind Channel on elänyt hyvin kiireisiä aikoja. 

- Tämä kesä on varmasti ollut elämämme rankin, kun oli paljon festivaaleja ulkomailla ja sitä oli jatkuvasti lentokentillä. Yhdessä vaiheessa olimme jokainen valvoneet lähes 72 tuntia putkeen, kun piti koko ajan olla jossain, Moilanen sanoo.

Kuinka Deadzone-kappale sitten oikein syntyi? Moilanen sanoo, että biisi tehtiin yhteistyössä tuottaja Johnny Andrewsin kanssa, joka tunnetaan muun muassa Three Days Gracen sekä Apocalyptican isojen hittien takaa.   

- Teimme töitä sellaisen biisintekijän kanssa, jota ihailemme, ja hän esitteli meille idean tästä biisistä. Rakastuimme saman tien ja aloimme työstämään sitä. Ensimmäinen versio syntyi yhdessä päivässä ja se on hyvin lähellä julkaistua versiota.

Voit katsoa videon Deadzonesta alta tai tästä. 

Blind Channelin nousukiito on ollut huimaa ja yhtye täyttää saleja ympäri maailman. Ahtola kysyy, mikä on nolointa, mitä yhtyeelle on tapahtunut vuosien varrella. 

- Meillä oli kuuma festarikeikka Suomessa viime kesänä ja Joonaksella [Porko, kitaristi] oli nahkapuku, joka näyttää joltain Power Ranger -asulta. Lavalla oli varmaan 40 astettä lämmintä ja Joonas sanoi, että aikoo vetää nahkapuvussa. Siinä kävi sitten niin, että hän oksensi pelkästä kuumuudesta, vaikka oli juonut monta litraa vettä, laulaja Joel Hokka paljastaa. 

- En kyllä muuta muista. Paitsi että Porkolla ovat myös hiukset syttyneet palamaan pyroista, Moilanen jatkaa. 

Ahtola myös kysyy, että onko yleisön välillä suuria eroja Suomessa ja ulkomailla. 

 - Yleisöissä on varmasti isoin ero se, että Suomessa meillä on sellaista teinihysteriaa ja se on todella hienoa, että nuoret ovat löytäneet rock- ja metallimusiikin. Ulkomailla on ehkä sitten hieman vanhempaa jengiä ja enemmän semmoisia tyypillisempiä vaihtoehtomusiikkikuuntelijoita, Hokka sanoo. 

- Ulkomailla emme ole main streamia, vaan vaihtoehtoyhtye. Suomessa tilanne on vähän toinen, kun olemme iltapäivälehdissä, Hokka jatkaa. 

Haastattelussa puhutaan tarkemmin yhtyeen väleistä. Moilanen ja Hokka myös paljastavat, että yhdelle yhtyetoverille on tehty jopa omia jinglejä, jotka saavat ensisoittonsa haastiksen aikana. Laulajat kertovat myös, mitä ohjeita he saivat yhdysvaltalaiselta tuottajalta. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. 

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Blind Channelilta uutta musiikkia - "Taistele tai pakene"

Lue myös: Joel Hokka kertoo, kuinka hänen vanhempansa reagoivat Blind Channelin menestykseen

Kilpailut

Uusimmat