Kuva: Niko Tiainen

Miten Dj Pexi sai alkunsa? Pekka Haavisto paljastaa

01.06.2024 18:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Pekka Haavisto kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa, mistä DJ Pexi idea syttyi.

Kansanedustaja Pekka Haavisto, 66, vieraili Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa.  Haastattelussa Eerikäinen tiedustelee Haavistolta, millaisia työhön liittyviä yhteydenottoja hän on viime aikoina saanut.

- On kiinnostavia yhteydenottoja, ja osa on sellaisia mistä voi ajatella, että tämä on jotain semmoista missä on omaa asiantuntemusta, missä voi tehdä jotain. 

Haavisto kertoo osan yhteydenotoista menevän kuitenkin "oman sfäärin" ulkopuolelle. Hänen mukaansa myös dj-keikoille on ollut kysyntää. 

- Joku kysyi, että rupeatko tekemään dj-keikkoja, että lähdetkö 30 000 eurolla kesäfestareille DJ Pexinä. Olen kyllä tehnyt monenlaista, mutta ehkä en ole se tyyppi, joka villitsee kansaa Dj Pexinä, Haavisto kertoo nauraen, ja jatkaa: 

- Ne on ollut hauskoja hetkiä, mutta se oli tietysti tällaista, mikä sopi hyvin kampanjan fiilikseen ja tekemiseen, mutta se ei varmaan ole minun ammattini.

Mutta mistä idea Dj Pexiin sitten aikoinaan sai alkunsa?

- Se lähti itseasiassa vuosia sitten, kun Vuosaaressa oli tällainen Superwood-tapahtuma, mikä oli vähän erilainen festivaali. Sinne pyydettiin useampia ihmisiä soittamaan tunniksi mielimusiikkia.

- Ajattelin, että tämä on hauska pyyntö, että valitsen mielilevyjäni, mitä tietysti Dj:n ei koskaan pitäisi tehdä. Olen senkin oppinut myöhemmin, mutta olen jatkanut tällä tiukalla linjalla, että soitan mielimusiikkiani ja kerron niistä biiseistä.

Haaviston mukaan tuo ensimmäinen keikka kuitenkin poiki heti uusia keikkapyyntöjä, ja joihinkin niistä Haavisto on myös vastannut myöntävästi. 

Sekä Eerikäinen että Haavisto tietävät, että musiikilla on suuri voima, joka parhaimmillaan yhdistää ihmisiä. Haavisto kertookin eräästä mieleenpainuvasta kohtaamisesta.

- Olin Joensuussa keikalla jossain ravintolassa ja sellainen pitkätukkainen kaveri tanssi yksinään aika lähellä sitä dj-pöytää. Aloin sitten juttelemaan tämän kaverin kanssa ja hän sanoi olevansa aika kaukana siitä mitä Vihreät ajavat. 

Haavisto uteli miehen ammattia ja sai kuulla tämän olevan metsäkoneenkuljettaja.

 - Sanoin sitten, että se on varmaan maailman yksinäisin homma. Hän pysähtyi siihen ja sanoi, että mistä tiesit. Hän ei välttämättä tapaa yhtään ihmistä työpäivänsä aikana. 

- Mutta jotenkin se oli hienoa, että siinäkin hetkessä syntyi se yhteys musiikin kautta, Haavisto toteaa. 

Haaviston haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Me Naiset: Pekka Haavisto ja Antonio Flores ovat olleet yhdessä 25 vuotta - kaksi asiaa yhdisti heti

Kilpailut

Uusimmat