Kuva: Fotolia

Ärsyttääkö? Yhdeksän asiaa, joita et voi muuttaa kumppanissasi

21.04.2016 12:15 - Pauliina Jokinen

Parisuhdeasiantuntija Tracey Cox paljastaa, mitä et voi puolisossasi muuttaa.

Ärsyttävätkö likaiset sukat lattialla? Entäpä huonot vitsit? Tai poikien yhteiset futisiltamat?

On monia asioita, joista voi mainita kumppanille tai jopa toivoa muutosta, mutta on olemassa myös asioita, joihin puoliso ei voi liiemmin vaikuttaa. Parisuhdeasiantuntija Tracey Cox listasi yhdeksän asiaa, joita ei edes kannata yrittää muuttaa.

Jos kyseessä onkin äärimmäisen ärsyttävä tapa tai piirre, kannattaa miettiä kaksi kertaa, oletko valmis elämään asian kanssa loppuelämäsi ajan.

Addiktioita

Cox muistuttaa, ettei toinen ihminen voi koskaan poistaa addiktioita tai päihdeongelmia, vaan vastapuolen on itse haluttava muuttaa asiaa.

Keskeisiä persoonallisuuden piirteitä

Suuri osa persoonallisuutemme keskeisistä piirteistä seuraa mukanamme koko aikuisikämme ajan. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä vaikeampia muutokset ovat.

Suhdetta perheeseen

Perheen keskinäiseen dynamiikkaan ja historiaan on vaikea päästä käsiksi "ulkopuolisena". Vaikka olisitkin nyt osa perhettä, on asioita, joihin et voi vaikuttaa.

Harrastuksia, joista hän pitää

Rakastipa hän jalkapalloa tai kortinpeluuta, et juurikaan voi vaikuttaa asioihin, joista hän aidosti pitää. Voit toki tarjota tilalle uusia kiinnostuksen kohteita ja katsoa, korvaisivatko ne kosteat urheiluiltaman kavereiden kanssa.

Uskonnollisia käsityksiä

On toki mahdollista, että käsitykset elämästä ja uskosta muuttuvat vuosien saatossa, mutta sinä et voi vaikuttaa asiaan, vaan hänen on itse tehtävä päätökset. Uskonto ohjaa moraalikäsitystämme ja sillä on usein suuri vaikutus arvoihimme.

Kuinka usein hän haluaa seksiä

Seksin määrä on yleisimpiä riitojen aiheuttajia. Onkin yleistä, että pariskunnat haluavat eri määrän seksiä. Halun määrä vakiintuu "normaalille" tasolleen noin vuosi seurustelun aloittamisen jälkeen.

Käsityksiä pettämisestä

Moni saattaa olla hyvinkin ehdoton pettämisen suhteen, toisilla asiassa on enemmän harmaan sävyjä. Vaikka käsityksenne eroaisivatkin toisistaan, on teidän hyvä keskustella asiasta avoimesti.

Kommunikointia

Tapa kommunikoida ja ilmaista tunteita opitaan jo lapsuudenkodissa. Tavat voivat muuttua vuosien saatossa. Jos joskus koet "tunteneesi toisen aina", on kyse useimmiten yhtenevistä tavoistanne kommunikoida ja se tuo tuttuuden tunnetta.

Haluaako hän lapsia

Tässä asiassa on vaikea tehdä kompromisseja tai joustaa puolison mieliksi.

Lue myös: Haluatko olla parempi ystävä? Kuusi keinoa auttavat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat