Kuva: Fotolia

Kolme asiaa, jotka jokaisen pariskunnan kannattaisi tehdä heti kihlauduttuaan

30.04.2016 14:15 - Rea Tallgren

Joskus häästressi vie mennessään, mutta pahalta mieleltä voidaan helposti välttyä, jos asioista on keskusteltu yhdessä kumppanin kanssa etukäteen.

Sinua on juuri kosittu ja olet suorastaan huumaantunut onnesta. Pian iskee kuitenkin stressi; missä ja miten häät järjestetään? Ketä kutsutaan paikalle? Kuka tekee ruuat? Millaisen mekon haluat ja kuinka paljon se saa maksaa?

About.com-sivuston mukaan on olemassa kolme sellaista asiaa, jotka kihlautumisen jälkeen ja ennen häiden suunnittelemisen aloittamista pitäisi tehdä. Listasimme ne alle. 

1. Nauttiminen

Moni ei hoksaa nauttia kihlausajasta, vaikka siihen olisi todellakin syytä! Kosinnalla kumppanisi on osoittanut, kuinka paljon hän haluaa olla kanssasi. Se, ettette ole vielä naimisissa ei suinkaan ole välttämättä huono asia. Muista nauttia polusta, jota kuljette yhdessä kohti alttaria. 

2. Hääpäivä

Istukaa kumppanisi kanssa alas ja tehkää odotukset selväksi häiden suhteen. Sopikaa, mitä kumpainenkin ehdottomasti häihin haluaa ja mitä missään nimessä ei. Yrittäkää pitää odotukset realistisina päivän suhteen, ja tehdä kompromisseja. Jos toinen haluaa 300 hengen häät kaupungin isoimmassa kirkossa ja toinen puolestaan mennä naimisiin 12 hengen edessä maistraatissa, on keskustelu todella tärkeää käydä. 

3. Raha

Vaikka moni ei pidäkään rahasta puhumisesta, on se häitä suunniteltaessa välttämätöntä. Miettikää, mitä häissänne pitää ehdottomasti olla ja mistä ette suostu tinkimään, oli se sitten vieraille tarjotut ruuat tai morsiamen mekko. Miettikää sitten, mitkä ovat asioita, jotka voitte suosiolla jättää hankkimatta häihinne ja mitkä puolestaan sellaisia, jotka hankitte, jos rahaa jää. Tehkää realistinen budjetti häiden suhteen ja pitäkää siitä tiukasti kiinni, ainakin, jos ette halua maksella häitänne vielä vuosia niiden jälkeenkin. 

Lue myös: Menisitkö sinä naimisiin housuasussa? Katso inspiroivat kuvat

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat