Kuva: Fotolia

10 psykologista kikkaa, jotka tekevät sinusta mestarin vuorovaikutustilanteissa

05.05.2016 12:15 - Emma Ylistalo

Pienien niksien avulla saatat saada ihmiset käyttäytymään hieman eri tavalla.

Bright Side -sivusto kokosi yhteen kikkoja, jotka voivat auttaa kommunikaatiota toisten ihmisten kanssa. Lue alta kymmenen asiaa, jotka huomioimalla voit kenties vaikuttaa keskustelukumppanin käytökseen.

1. Jos joku huutaa sinulle, pysy itse mahdollisimman rauhallisena. Ensimmäinen reaktio huutajalla on luultavasti viha, mutta se heikentyy. Tämän jälkeen hänelle nousee syyllisyys, joten ennen pitkää huutanut pyytää todennäköisemmin anteeksi.

2. Jos toinen ihminen kritisoi sinua, kerää rohkeutesi ja ole hänen kanssaan samaa mieltä. Tässä tapauksessa hän luultavasti alkaa kääntää kelkkaansa ja sanoo vähemmän negatiivisia asioita sinusta.

3. Syöminen liitetään helposti rauhaan ja varmuuteen. Jos olet huolestunut, pureskele purkkaa. Se huijaa aivojasi kuvittelemaan, että syöt, joten sinulla ei ole hätää. Sen seurauksena tunnet olosi itsevarmemmaksi ja rentoutuneemmaksi.

4. Koetilanteessa opettaja kannattaa kuvitella läheiseksi ystäväksi. Näin tuntee olonsa rauhallisemmaksi ja on helpompi löytää oikeat vastaukset kysymyksiin. Samaa kannattaa kokeilla myös esimerkiksi työhaastattelussa.

5. Jos kaikki huoneessa olevat nauravat samaan aikaan, kaikki katsovat vaistomaisesti sitä ihmistä, josta he pitävät eniten, tai kenen kanssa he haluaisivat olla läheisempiä. Kannattaa siis tarkkailla muiden katseita hyvän vitsin jälkeen -saatat oppia paljon.

6. Jos olet töissäsi paljon tekemisissä ihmisten kanssa, on mahdollista saada heidät käyttäytymään ystävällisemmin. Aseta peili työpisteesi taakse, jolloin keskustelukumppanisi näkevät aina omat reaktionsa. Tällöin ihminen haluaa näyttää parhaan puolen itsestään, sillä itseään ei halua nähdä ilkeänä.

7. Jos haluat kiinnittää toisen ihmisen huomion, tuijota jotain suoraan hänen olkapäänsä takana. Kun huomaat ihmisen katsovan sinua, siirrä katse hänen silmiinsä ja hymyile.

8. Jos haluat tehdä vaikutuksen toiseen ihmiseen ensitapaamisella, yritä määritellä hänen silmiensä tarkka väri mielessäsi. Katsekontakti toimii useimmiten loistavasti.

9. Kun neuvottelet jostain asiasta, nosta aluksi vaatimuksesi korkeammalle, kuin loppupeleissä olisi tarve. Toinen ihminen luultavasti kieltäytyy, mutta suostuu luultavasti alkuperäiseen ehdotukseesi, jota tarjoat hänelle myöhemmin. Ihmiset myöntyvät näin helpommin pienempiin pyyntöihin, kun he ovat ensin kieltäytyneet jostain isommasta.

10. Ihmiset, jotka ovat itsevarmoja itsestään ja tekemisistään, vetävät ihmisiä puoleensa. Näytä siis siltä, että tiedät mistä puhut, vaikka se ei täysin pitäisikään paikkaansa.

Lähde: Bright Side

Lue myös: 10 asiaa, jotka tekevät ihmisestä epämiellyttävän muiden silmissä - osa yllättää pahasti

Kilpailut

Uusimmat